ЕК проверява за данъчната дискриминация в ЕС

58901
ЕК проверява за данъчната дискриминация в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Данъчните разпоредби на държавите от Европейския съюз ще бъдат обстойно прегледани от Европейската комисия. Това се прави, за да бъде сигурно, че те не са дискриминационни спрямо мобилните граждани на ЕС, предаде Стандарт нюз.

Проверката обхваща разпоредбите, свързани с икономически активните хора, например работници и самонаети, както и икономически неактивните като пенсионерите, съобщават от пресслъжбата на комисията.

ЕС замрази някои санкции срещу Иран

ЕС замрази редица санкции срещу Иран, след като Техеран започна да прилага споразумението за ограничаване на ядрената си програма, съ...

Мобилността на работниците беше определена като един от ключовите фактори за увеличаване на растежа и заетостта в Европа.

Данъчните пречки остават сред основните възпиращи фактори за гражданите на ЕС да напуснат своята родна държава, за да търсят работа в друга държава в Общността. Данъчните пречки могат да възникнат както в родината, така и в новата държава на пребиваване.

През 2014 година ЕК ще направи задълбочена оценка на данъчните режими на държавите от ЕС, за да определи дали те не поставят мобилните граждани в неизгодно положение.

Ако бъдат установени дискриминация или нарушаване на основните свободи на ЕС, Комисията ще уведоми националните органи и ще настоява да бъдат направени необходимите изменения. Ако проблемите
продължават, ЕК може да образува производство за установяване на неизпълнение на задължения срещу съответните държави.

Израел осъди пропалестинската позиция на ЕС

Израелският министър на външните работи Авигдор Либерман свика посланиците на страни от Европейския съюз, за да протестира срещу "при...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа