ЕП учреди група за дългосрочни прогнози за развитието на Европа

9274
ЕП учреди група за дългосрочни прогнози за развитието на Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Нова група, която си поставя за цел въвеждането на прогнози за бъдещето развитие на Европа и света, беше създадена в Европейския парламент.

Групата се създава, след като ЕП подкрепи с резолюция възприемането на практиката на изготвяне на дългосрочни прогнози за развитието на света за европейските институции. Тя си поставя за задача превръщането на междуинституционалната група към Европейската комисия, подготвяща прогнозите (ЕSPAS), в постоянен орган към европейските институции, който да изготвя редовни доклади за европейските лидери.

И Мая Манолова не иска да е европейски депутат

След като вчера лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че няма да се кандидатира за европейски депутат, днес и заместник-председателят н...

Този вид проучвания за бъдещето са известни с английския термин foresight и анализират развитието на науката и технологиите, икономическите перспективи и развитието на обществото за следващите десетилетия. Такъв доклад сега се предоставя на американския президент.

Първият европейски анализ, прогнозиращ развитието на човечеството и на Стария континент до 2030 г., ще бъде огласен в средата на март. Той ще бъде връчен на следващия председател на Европейската комисия, който ще бъде избран след европейските избори.

Парламентарната група за натиск включва германските евродепутати Елмар Брок (ЕНП) и Райнхард Бютикофър (Зелени), британският консерватор Джеймс Елис и Ивайло Калфин от групата на социалистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа