Ердоган поиска кръвен тест за депутат от германския парламент

1747
Ердоган поиска кръвен тест за депутат от германския парламент
Снимка: Gettyimages

Държавният глава на Турция Реджеп Ердоган предложи да се провери дали съответства на турската националност кръвта на депутата от германския парламент Джем Оздемир, предаде РИА Новости.

Оздемир, който е лидер на Партията на зелените, беше съвносител на текста на резолюцията, с която избиването на арменци в Османската империя преди 100 години беше признато за геноцид, припомня БГНЕС.

Ердоган: Жените, които не раждат, са непълноценни

Жените, които отказват да раждат деца в името на кариерата си, са непълноценни. Изказването направи турският президент Реджеп Тайип Ерд...

"Излиза един умник, подготвил нещо, и го внася в германския парламент. Като си се родил и израсъл в Германия, в какви архиви си бил и какво разбираш от тази тема? Какъв турчин е той?! Кръвта му трябва да се изследва в лаборатория. Защото човек, в чиито жили тече кръвта на този народ, няма да обвини народа в геноцид”, заяви Ердоган пред випускници на университет в Истанбул.

Същевременно депутати в Бундестага от турски произход съобщиха, че получават заплахи, след като подкрепиха резолюцията, осъждаща геноцида над арменците. Депутатът от Партията на зелените Озкан Мутлу разказа за „безпрецедентите заплахи” по електронна поща и други канали, с които се сблъскват колегите му от турски произход. Във федералния парламент има 11 депутати с турски корени.

Турция традиционно отхвърля обвиненията в геноцид над арменците по време на Първата световна война, изтъквайки, че сред загиналите тогава има и турци.

Армения обаче настоява масовото избиване на арменци в Османската империя през 1915–1916 година да бъде признато за геноцид

Близо 500 ислямски екстремисти се намират на територията на Германия

Властите в Германия в петък съобщиха за 499 ислямски екстремисти, намиращи се на територията на страната и представляващи непосредствен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа