ЕС готов да оттегли санкциите срещу Русия при определени условия

27312
ЕС готов да оттегли санкциите срещу Русия при определени условия
Снимка: Getty Images / Guliver

Представители на Европейския съюз не изключват преразглеждане на съществуващите санкции по отношение на Русия при стабилизиране на ситуацията в Източната Украйна.

"Когато има видими резултати по стабилизирането на положението в източната част на Украйна, разбира се, че ЕС е готов да обмисли преразглеждане на санкциите, въпреки че част от причината за въвеждането им остава незаконното анексиране на Крим", коментира посланикът на ЕС в Москва Вигаудас Ушацкас. По думите на дипломата "санкциите не са самоцел".

Орбан: ЕС се застреля в крака със санкциите срещу Русия

Европейският съюз се е ощетил с икономическите санкции, които наложи на Русия, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в петък, предаде Р...

"Ние не бихме искали да отиваме по-далеч и да въвеждаме нови санкции и се надяваме, че, първо, в близките дни Русия ще покаже своето уважение към украинската държавност и към международното хуманитарно право и ще предостави хуманитарна помощ в съответствие с международните стандарти. И второ, надяваме се, че обещанието на президента Владимир Путин да прави всичко, което зависи от Русия за бързо прекратяване на конфликта в Украйна, ще доведе до конкретни действия", каза още той.

Припомняме, че в отговор на санкциите, които Западът наложи срещу Руската федерация, Москва обяви пълна забрана на доставката на говеждо месо, свинско месо, зеленчуци, плодове, месо, птици, риба, сирене, мляко и млечни продукти от ЕС, Австралия, Канада, Норвегия и Съединените щати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа