X
 
 

ЕС инвестира 48 милиона евро в огромен здравен център за деца в Хърватия

778 0
photo of ЕС инвестира 48 милиона евро в огромен здравен център за деца в Хърватия
Снимка: Gettyimages.com
Европейският съюз ще инвестира над 48 милиона евро от Европейския регионален фонд за развитие за разширяването на болницата в Сребърняк и изграждането на изследователски здравен център за деца от световна класа, съобщиха от Европейската комисия.

Предвижда се изграждането на обект с обща площ около 15 000 кв. метра и закупуване на медицинско оборудване, за да може детската болница да се трансформира в клиничен център, в който ще се работи за развитието на медицината.

Над 21% от гражданите на Хърватия никога не са ползвали интернет

Повече от 21% от гражданите на Хърватия никога не са ползвали интернет, което е притеснително, според секторния анализ на Икономическия...

Европейската комисия очаква строителството да приключи до февруари 2022 г., след което в болницата ще се фокусира върху лечението на деца и юноши.

Благодарение на този проект, децата в Хърватия ще могат да ползват достиженията на най-новите медицински изследвания, заяви комисарят по въпросите на здравеопазването Витенис Андрюкайтис. В същото време хърватските учени ще могат да ползват оборудване от световна класа.

Целта на финансирания от ЕС проект е да задържи медицинските кадри в Хърватия. Очаква се след откриването на центъра заетият персонал да се увеличи с 67 %.

Здравният център ще бъде специализиран в различни медицински области като алергология, кардиология, астматични заболявания, детска хирургия, спортна медицина и други, пише БГНЕС.

В Хърватия искат лекарите да съобщават за душевноболни пациенти на полицията

Полицията в Осиек е изпратила писмо до Здравния дом в града, в което се настоява лекарите да информират полицейските служители, ако заб...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители