ЕС не отхвърли възможността за дълго отлагане на Brexit

2908
ЕС не отхвърли възможността за дълго отлагане на Brexit
Снимка: iStock

Европейският съюз (EС) не отхвърля възможността за дълго отлагане на датата на Brexit. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск на пресконференция след срещата на лидерите на 27-те останали страни от ЕС, предадоха световните агенции.

Припомняме, че британският министър-председател Тереза Мей поиска от ЕС да отложи Brexit до 30 юни, а срещата на върха на 27-те страни от ЕС реши да отложи излизането до 22 май, ако споразумението за развод бъде одобрено от британския парламент следващата седмица. В противен случай отлагането ще продължи само до 12 април. Brexit първоначално беше насрочен за 29 март тази година.

Световните медии си противоречат до кога се отлага Brexit

Противоположна информация се появи в световните медии във връзка с решението на лидерите на Европейския съюз за датата на оттегляне на ...

"До тази дата (12 април) всички възможности ще останат отворени. Правителството на Обединеното кралство все още ще има избор между сделката (излизане от ЕС на ратифициран договор за развод), излизане без сделка, дълго забавяне или прекратяване на член 50", коментира още Туск, пише БГНЕС.

"12 април е ключова дата за Обединеното кралство. Те трябва да решат дали да проведат избори за Европейски парламент. Ако приемат сделката преди това, възможността за дълго удължаване автоматично ще стане невъзможна”, каза Туск.

Той потвърди, че Тереза Мей се е съгласила с предложението на ЕС за двете опции за кратко удължаване на британското оттегляне от Съюза.

Нагласи

Един милион подкрепиха петицията за отмяна на Brexit

Подкрепата за петицията, наречена "Отменете член 50", която призовава за прекратяване на Brexit, събра един милион подписа. Парламента...

Около 4 от 10 британци се чувстват безсилни, ядосани или притеснени от Brexit, стана ясно междувременно от социологическо проучване.

Благотворителната фондация за психическо здраве е направила изследване, чрез което да разбере какво е влиянието на напускането на страната от ЕС върху психическото здраве, емоции, взаимоотношения и сън.

Проучването е открило, че Brexit е накарал 43% от британците да се чувстват безсилни, 39% ядосани и 38% притеснени. При 26% от британците Brexit не е предизвикал никакви емоции в последните 12 месеца.

17% споделят, че напускането на Кралството им е причинило „високи нива на стрес”, а 12% твърдят, че имат проблеми със съня заради това. Само 9% от британците се чувстват оптимистични, 3% се чувстват щастливи, а 2% се чувстват сигурни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Атака с "Кинжал"-и: Русия пак обсипа Украйна с ракети и дронове

Германия: Израел да се откаже от Газа след края на войната

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа