Ескалация на войната: Кои са трите важни дати за Путин до края на 2022 г.

13047
Ескалация на войната: Кои са трите важни дати за Путин до края на 2022 г.
Снимка: Kremlin.ru

На руския президент Владимир Путин му остават три важни дати до края на годината, които може да предопределят изхода от войната срещу Украйна и по-конкретно анексирането на вече окупираните територии. Това заяви в ефира на "Радио НВ" Сергей Гармаш, журналист и главен редактор на сайта „Остров“.

Както отбелязва Гармаш, Кремъл се ръководи от следните дати:

  • 11 септември, когато ще се проведат избори в Русия. Но тази дата е нереалистична, той като руснаците едва ли ще имат време да превземат цялата Донецка област дотогава. "Не мога да си представя, че за един месец те могат да превземат Донецка област след като за пет месеца фронтовата линия си е в същите граници, както на 24 февруари, с изключение на южната част на региона. Така че мисля, че 11 септември ще отпадне", казва журналистът; 
  • 7 октомври, когато е рожденият ден на Путин. Тази година той има юбилей - навършва 70 години, така че вероятно е предвидено руските войски да му направят такъв "подарък"; 
  • 30 декември, когато се навършва пак кръгла годишнина - 100 години от основаването на Съветския съюз. Което ще е шанс за Путин да „поправи грешките на историята" и да "възстанови" империята под една или друга форма.

ОЩЕ: Апетитът на Русия расте: Кремъл обяви още една цел във войната срещу Украйна 

Основната цел на Русия е окупирането и анексирането на поне четири региона на Украйна - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Първите два Кремъл планира да анексира с пълна сила (тоест в административните им граници), но при другите всичко ще зависи от ситуацията на фронта. За да се извърши анексирането на територии, в Русия бяха приети съответните регулаторни правни актове. При това руското законодателство не съдържа думите „окупация“ или „анексия". Вместо това Кремъл прави всичко уж със „съгласието“ на страните, посочва журналистът.

За да анексират Запорожка или Херсонска област, руснаците първо трябва да я окупират. След това там да направят референдум за обявяване на независимостта на така наречените републики и Русия да ги признае. И едва тогава те може "да поискат" да се присъединят към Руската федерация, казва Сергей Гармаш. 

ОЩЕ: Руските окупатори подготвят фалшивия референдум за анексирането на Донецк, Луганск, Херсон и Запорожието 

По думите му, за да провали плановете на Русия, Украйна не трябва да им позволява да се окопаят и да установят стабилен контрол върху тези територии. "Все още държим няколко процента от Луганска област. Това не им позволява да направят референдум там. Според [ръководителя на Луганска област Сергей] Хайдай, те просто са започнали да унищожават тези селища, за да поемат контрол над територията", казва още той. Съветникът на министъра на вътрешните работи [Ростислав Смирнов] вече заяви, че от седмица и половина линията на фронта не е мръднала и това е първият знак за позиционна война, продължава журналистът. "Не можем да допуснем позиционна война. Трябва непрекъснато да се движим, да безпокоим врага, за да не може той да контролира ситуацията дотолкова, че да направи там някакъв референдум", завършва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа