Евакуираха Лувъра заради изоставена чанта*

1171
Евакуираха Лувъра заради изоставена чанта*
Снимка: Getty Images

Френската полиция евакуира пространството около Лувъра в Париж, предаде AFP. По първоначална информация това се е наложило заради сигнал за бомба.

По-късно френските власти отрекоха да има бомбена заплаха. Вероятно става дума за оставена чанта в сградата на музея, където впоследствие са намерени батерии за видеокамера, съобщиха от щаба на движение „Напред“, основано от кандидата за президент Еманюел Макрон. Оттам посочват, че чантата е намерена с помощта на обучени да търсят експлозиви кучета. Сапьорите не са открили нищо обезпокоително, пише ТАСС.

Според прессекретаря на кампанията на Макрон, Полин Калме, площадът пред „Лувъра "е евакуиран като предпазна мярка“, информира London Evening Standard, цитиран от "Фокус".

Площадът пред забележителността е мястото, където по-късно тази вечер Макрон планира да отпразнува евентуалната си победа.

Actualno.com припомня, че вторият тур на президентските избори в страната между центриста Еманюел Макрон и крайнодясната Марин льо Пен минава при изключителни мерки за сигурност.

Мобилизирани 50 000 полицаи, подкрепяни от 7000 войници от антитерористичната операция "Сентинел". Това са първите избори във Франция, провеждани под висока степен на опасност, предвид последните терористични нападения страната.

Днешната битка се очертава яростна, но в известен смисъл предопределена, след като повечето от следващите по резултати кандидати за Елисейския дворец призоваха своите избиратели да не гласуват за Льо Пен. В обществото също има консолидация срещу крайнодясната Льо Пен.

Десни и леви, консерватори и либерали се редуват начело на Петата френска република

В момента във Франция като държавно устройство е Петата република, създадена с референдума от 1958 година. Петата република е президент...

Сондажите сочат вече голяма преднина за Макрон, около 60%, но все още изходът не е напълно сигурен, тъй като немалко хора все още не са взели своето решение. Пускането на бюлетина ще е възможно до 20:00 ч. местно време. Избирателната активност на 23 април достигна 77,8 на сто и се очаква днес да бъде още по-висока. Жителите на отвъдморските територии на Париж гласуваха още вчера.

Новият президент на Франция ще се закълне пред народа най-късно до 14 май, поемайки властта от Франсоа Оланд. Настоящият лидер отказа да се кандидатира за втори мандат, след като отбеляза рекордно нисък рейтинг през първия.

* Информацията е обновена

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа