X
 
 

Френската полиция изтласка каталунски сепаратисти от границата с Испания

902 0
Френската полиция изтласка каталунски сепаратисти от границата с Испания
Снимка: Getty Images/Guliver
Френски полицаи за борба с безредици изтласкаха във вторник сутринта стотици каталунски демонстранти за независимост, които блокираха основна пътна връзка за близо 24 часа, която свързва испанския регион с Франция, съобщава "Ройтерс".

Полицията от френската страна на границата в Жонкера е забелязана да избутва протестиращи към испанската страна, като премахва отломки от магистралата AP-7, основен маршрут от Франция до южна Испания, който бе блокиран и в двете посоки.

Протести в Барселона заради кралска визита

Протестни акции, организирани от привържениците на независимостта на Каталуния, се провеждат в Барселона заради посещението на кралскот...

Камиони и автомобили бяха пренасочени към друг по-малък път, като протестиращите поставиха бетонни прегради на магистралата и създадоха сцена за провеждане на концерти.

Каталония е разтърсена от масови протести след присъди със затвор за девет сепаратистки лидери, които оглавиха неуспешният опит за независимост през 2017 година.

Попитан какво трябва да направи каталунската полиция с протестиращите, изпратени обратно през границата от Франция, лидерът на каталунското правителство Ким Тора каза, че няма причина за повдигане на обвинения.

"Молим тази операция да се проведе внимателно, така че никой да не пострада", допълва той.

Премиерът на Каталуния свидетелства срещу себе си от солидарност

Ръководителят на женералитета (правителството) на Каталуния Ким Тора е представил в съда самопризнания във връзка с участието си в рефе...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители