Германия със спрени влакове и затворени магистрали заради ураган

4107
Германия със спрени влакове и затворени магистрали заради ураган
Снимка: Getty Images / Guliver

Ураган прекъсна частично железопътното движение в северна и централна Германия, съобщи концернът Deutsche Bahn ("Дойче бан").

Ограниченията засегнаха Берлин, Хамбург и 6 федерални провинции. В самия Берлин е обявено извънредно положение, по тревога са вдигнати всички подразделения на пожарната охрана.

В Берлин конфискуваха оръжия от свързан с ислямисти германец

Полицията в Берлин проведе през изминалата нощ операция в северната и западната част на града, като при нея конфискува голямо количеств...

В някои райони на страната заради паднали дървета е прекъснато електроснабдяването, затворени са и магистрали. Властите препоръчват на жителите да не излизат от домовете си и да не посещават паркове и гори.

Няма данни за жертви за разлика от преминалия циклон в началото на октомври, когато загинаха 7 души. Неговите последици още не са отстранени окончателно.

В съседна Чехия бурен вятър доведе до многобройни произшествия в различни региони, само в Прага и Средния чешки край имаше 30 обаждания за бедствени случаи.

Това разкри пред журналисти говорителят на службата за гражданска защита Петер Свобода. Той препоръча на сънародниците си да не излизат от помещенията и да се въздържат от пътувания с коли.

Волфганг Шойбле бе избран за председател на Бундестага

В рамките на учредителното събрание на новия федерален парламент на Германия Волфганг Шойбле бе избран за председател на Бундестага в Б...

В Северна Чехия вятърът достигна силата на ураган. До град Усти-над-Лабем са засечени пориви на вятъра до 163 км/час. В този регион до границата с Германия и Полша паднали дървета предизвикаха объркване в движението на влаковете, спряно е автомобилното движение в някои участъци на пътищата.

Десетки хиляди семейства в 10 от 14-те провинции на страната останаха без ток заради скъсаните от вятъра далекопроводи. „Най-тежко е положението в Централна, Северна и Източна Чехия“, обяви говорителката на ЧЕС Соня Голингерова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа