Германия увеличава с една четвърт разходите за разузнаване

16102
Германия увеличава с една четвърт разходите за разузнаване
Снимка: Getty Images / Guliver

Правителството на ФРГ възнамерява да увеличи бюджета на външното разузнаване на страната /БНД/ с близо 24% и догодина той да достигне 614,6 млн. евро, пише в. "Билд" като се позовава на секретан доклад.

През 2013 г. парите на разположение на БНД са били 496,4 млн. евро, а през 2015 г. ще са с една четвърт повече, информира БГНЕС. Това се обяснява със стремежа на федералното правителство да засили особено електронното разузнаване на БНД. Това означава според информация от хора на от службата основно закупуване на техника, изграждане на мощности и набиране на персонал. Пред "Билд" депутатът от ХДС Карл-Георг Велман каза: "БНД най-накрая трябва да бъде оборудвано така, че да може да изпълнява задачите си".

Според някои коментари увеличението на парите за разузнаване в Германия се прави и заради грандиозния шпионски скандал с американската АНС. След информация, подадена от Едуард Сноудън, стана ясно, че американците са подслушвали дори телефона на германския канцлер Ангела Меркел. Преди известно време Германия залови двоен агент, който е предавал информация за ЦРУ.

Шпионаж между приятели? - Нищо ново.

"Шпионирането между приятели е недопустимо", заяви преди няколко месеца Ангела Меркел, след като стана ясно, че американската Агенция з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа