Големите западни градове засилват мерките за сигурност в новогодишната вечер

2093
Големите западни градове засилват мерките за сигурност в новогодишната вечер
Снимка: Getty Images / Guliver

Някои от големите западни градове засилват сигурността по време на празненствата по случай Нова година заради продължаващите опасения от нови терористични атаки, пише The Guardian. „Всички мерки са взети, за да се предотврати възможна атака“, заяви полицейският ръководител в Берлин Томас Нойендорф.

В новогодишната вечер бетонени блокове и бронирани автомобили ще осигуряват достъпа единствено на пешеходци до „Паризер Платц“ пред Бранденбургската порта, където традиционно берлинчани се събират, за да посрещнат новата година, съобщи БГНЕС. По думите на Нойендорф около 1700 служители на реда ще бъдат разположени на и около площада. В същото време носенето на стъклени бутилки и фойерверки ще бъде забранено, а чантите на посетителите ще бъдат претърсвани. Очаква се да има и видеонаблюдение на площада.

Годината на петела ще продължи 13 месеца

Предстоящата Година на петела, която настъпва на 28 януари, ще продължи 13 месеца, съобщи ТАСС, позовавайки се на агенция Синхуа. В Гр...

Кьолн също значително засили сигурността в навечерието на Новата година – увеличено е полицейското присъствие в града, където се монтират и нови камери за наблюдение. Миналата година именно на Нова година в града стотици жени станаха жертва на сексуални посегателства, извършени от предполагаеми имигранти от северна Африка и Близкия изток.

За втора поредна година Париж отмени традиционните си фойерверки от Айфеловата кула. Миналата година решението беше взето заради тежкия атентат във френската столица, при който въоръжени мъже отнеха живота на над 130 души. Въпреки това парижките власти очакват около 600 000 души да посрещнат новата година на „Шанз-Елизе“, където ще има лазерно шоу, проектирано на Триумфалната арка. За да бъде гарантирана сигурността на празнуващите достъпът до булеварда ще бъде забранен, като 50 улици около него ще бъдат затворени и преградени с бетонени бариери. И във френската столица има въведени ограничения за носенето на фойерверки и стъклени бутилки.

В Брюксел също бяха отменени традиционните фойерверки за Нова година. От градската управа съобщиха, че две метростанции и всички, освен пет улици, водещи до мястото за празнуване в центъра, ще бъдат затворени. Ще бъдат въведени и строги правила и проверки на всички празнуващи.

Мадрид също въвежда блокади на улици с бетонени блокове и бронирани автомобили в новогодишната вечер около булеварда „Пуерта дел Сол“, където се събират празнуващите.

Градският транспорт в София ще работи в новогодишната нощ

Основните линии на градския транспорт в София, както и метрото ще работят през нощта на 31 декември срещу 1 януари, съобщиха от Столичн...

Лондон и Ню Йорк също ще засилят мерките за сигурност, като изпратят допълнителни полицейски служители около местата за празнуване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Руските дронове на фронта са двойно повече, Украйна не може да ги сваля: Губи ли Киев технологичната надпревара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа