Говорител на Камерън: Офшорките му са си негов личeн въпрос

1237
Говорител на Камерън: Офшорките му са си негов личeн въпрос
Снимка: Getty Images/Guliver

Представител на британския премиер Дейвид Камерън отказа да отговори на въпроса кои са източниците на средства за семейството на Камерън.

На фона на изтеклата информация за офшорни сметки на много световни лидери, представител на Камерън, чието семейство е замесено в скандала, отказа да коментира.

В документите, известни като Panama Papers (Панамски документи), се появи името на бащата на британския премиер – Ян Камерън.

„Това е личен въпрос на семейството на премиера. Аз отговарям за въпроси, свързани с работата на правителството”, опита да обясни говорителят на Камерън.

Припомняме, че властите на Обединеното кралство поискаха копие от така наречените Panama Papers с данни за офшорни сметки на редица представители на световния политически и бизнес елит, предаде БГНЕС.

Правителството на Острова поиска документацията, за да я изучи и предприеме подходящи мерки в борбата с укриването на данъци.

В неделя Международният консорциум по разследваща журналистика, базиран във Вашингтон, публикува 11,5 млн. документи с данни за офшорни сметки на редица настоящи и бивши лидери. Публикациите се основават на изтекла информация на панамската компания „Мосак Фонсека”,която осигурява правна помощ при регистрацията на фирми в офшорни зони.

Изтеклите документи съдържат информация и материали за бившия египетски президент Хосни Мубарак, бившия либийски лидер Муамар Кадафи, сирийския президент Башар Асад, украинския президент Петро Порошенко и много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com