Хора в Белгия предлагат помощ на блокираните в Брюксел с #ikwillhelpen

2352
Хора в Белгия предлагат помощ на блокираните в Брюксел с #ikwillhelpen
Снимка: Twitter

Хора в Белгия предлагат помощта си след атентатите в Брюксел от тази сутрин, 22 март, в социалната мрежа Twitter, използвайки хаштага #ikwillhelpen - „Аз ще помогна“.

Гражданите предлагат стаи и място за настаняване за тези, които са блокини в столицата на Белгия след атаките на летищото и в метрото, които отнеха живота на десетки.

Светът е #JeSuisBruxelles, но не беше Анкара и Истанбул

Френският карикатурист Плантю изобрази терора в столицата на Европа с карикатура, разпространена от „Монд”. Ето, че кошмар...

Белийците използват още хаштаговате #PorteOuvert and #OpenHouse. Те са подобни на #PorteOuvert, който беше използван след терористичните атентати в Париж от 13 ноември миналата година, информира Guardian.

Днес два взрива прогърмяха на международното летище в Брюксел във вторник около 8 часа местно време, при които по последна информация са загинали 15 души. Властите на страната смятат, че едно от взривните устройства е приведено в действие от камикадзе.

Броят на пострадалите при взрива на станцията Малбек на метрото в столицата на Белгия достигна 55, предава тв RTBF, цитирана от РИА Новости. Преди това беше съобщено за 15 жертви на взрива и 10 тежко ранени.

Белгия вдигна нивото на тревога от терористична заплаха от трета на четвърта степен – най-високото възможно. Белгийският премиер Шарл Мишел потвърди, че става дума за терористични атаки.

Българинът Божидар Новачков от Брюксел: Забелязвам гняв у местните хора, че се допусна това

„Всичко е блокирано. Навсякъде има полиция, армия. Мобилните телефони в центъра на Брюксел са блокирани, тъй като има опасения, ч...

Експлозиите на аеропорта и в метрото в столицата на Белгия станаха само 4 дни след залавянето на 26-годишния Салах Абдеслам. Той е заподозрян, че е единственият оцелял атентатор от нападенията в Париж от 13 ноември миналата година. Вчера министър на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон предупреди, че залавянето на един терорист може да активира друг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com