Игор Гиркин към "идиотите в Кремъл": Ще ни ударят пак, повече и по-силно

8774
Игор Гиркин към "идиотите в Кремъл": Ще ни ударят пак, повече и по-силно
Снимка: принтскрийн/YouTube/Igor Strelkov

"Нямам какво да добавя към това, което написах след последната атака на Кримския мост: "Те ще ни ударят отново". Така бившият военен министър на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Игор Гиркин (Стрелков), получил доживотна присъда от Хага за свалянето на полет MH17 през 2014 г., коментира взрива на моста в нощта между 16 и 17 юли.

"Те ще ударят отново. Повече, по-далеч, по-силно. Докато невероятните идиоти в Кремъл не разберат, че споразумения няма да има, че партньорите няма да ги разберат и простят и че войната трябва да се спечели", заяви той в "Телеграм".

200 кг взрив: Военен експерт обясни как е ударен Кримският мост

Почти сигурно е, че украинските сили стоят зад експлозията на Кримския мост от тази нощ, 17 юли. Взривът е станал без руснаците да обяв...

Гиркин нарече случилото се "поредната успешна атака на Въоръжените сили на Украйна". Според него тя е била неизбежна поради два фактора.

"Първият е политически, свързан с политиката на "споразумения" с Украйна и нейните съюзници, която Кремъл и лично президентът Владимир Путин активно се опитват да провеждат. "Зърнената сделка" позволи на Украйна да изстрелва полупотопяеми дронове камикадзе от морския бряг край Одеса, както и от морските товарни кораби, които осигуряват тази сделка от Черно море. Това се улеснява и от фактическата забрана за нанасяне на удари по украинските транспортни комуникации, както и по производствените предприятия, участващи в производството на украинските морски дронове "Николай-3", както и по енергийните обекти, които осигуряват енергията на тези предприятия", коментира Гиркин, атакувайки Москва за зърненото споразумение, което тя така или иначе спря.

ОЩЕ: Русия обяви край на зърнената сделка и каза кога може да я поднови

"Вторият фактор е военно-технически. Руската армия не разполага с оръжейни системи, способни да се борят успешно с полупотопяеми дронове камикадзе. Стотици отбранителни производства и изследователски институти бяха умишлено унищожени в рамките на най-голямата деиндустриализация в световната история за последните 30 години. В резултат на това бяха загубени хиляди технологии и в това отношение изоставането ни от напредналите страни е вече десетилетия", смята бившият военен министър на т.нар. ДНР.

За успешната борба с полупотопяемите дронове камикадзе е необходимо тяхното своевременно откриване с помощта на космическото и авиационното техническо разузнаване. "Но нашата космическа групировка е изключително малобройна и не е в състояние да изпълни тази задача", каза още той.

Руското МВнР намеси САЩ и Великобритания в новия удар по Кримския мост

Повтаряйки обвиненията, че Украйна стои зад новото нападение на Кримския мост, говорителката на руското външно министерство Мария Захар...

"Нашата военноморска авиация е по-скоро мъртва, отколкото жива. За да се открият своевременно тези дронове и да се насочат ударни самолети към тях, е необходимо да се осигури денонощно патрулиране на въздушното пространство над Черно море от патрулни самолети за борба с подводници, с модерно радарно оборудване за откриване на надводни и подводни обекти. Но по данни от пресата ние разполагаме само с 22 остарели самолета за борба с подводници Ил-38 и около 20 самолета Ту-142 в Северния и Тихоокеанския флот. Всички те, по своите тактико-технически характеристики, не отговарят на съвременните изисквания и значително отстъпват на модерните американски самолети Boeing P-8 Poseidon. Освен това не е известно дали остарялото радиолокационно оборудване на нашите Ил-38 и Ту-142 ще може да осигури ефективно откриване на малки по размер полупотопяеми дронове камикадзе. Доставката на нови такива самолети за руската армия дори не е планирана", добави Гиркин в критиката си.

Според него друго ефективно средство за откриване на полупотопяеми дронове камикадзе са въздушните самолети за ранно предупреждение и контрол (AWACS), които лесно откриват надводни морски цели. "Но дори и при тях имаме огромни проблеми. Нашите 9 остарели самолета А-50 (А-50У), произведени през 80-те години на миналия век, поради малкия си брой не са в състояние да задоволят всички нужди на въоръжените сили, а нямаме възможност за производство на нови самолети AWACS", смята Игор Гиркин.

Според него на руснаците им остават само пасивни средства - например блокиране на Керченския проток със заграждения от времето на Първата световна война - за борба с подводници.

"Ако се съди по днешната атака, те отсъстват в Керченския проток. Защо? Има ли голям морски трафик от Черно море към Азовско море и обратно в условията на война във връзка с навлизането на руската групировка на брега на Азовско море и превръщането му във вътрешно море на Руската федерация? Наистина ли е невъзможно временно да се спре напълно този трафик и по този начин да се обезопаси Кримският мост поне от ударите на полупотопяемите дронове камикадзе. Сигурен съм, че сега сред моите читатели ще има много хора, които ще започнат да си задават този въпрос: "Какво общо има Путин с това?". Надявам се, че повечето хора не си задават този въпрос", завърши Игор Гиркин.

Нещо като джет, но с експлозив: Нова версия за удара по Кримския мост (ВИДЕО)

Нова версия за взрива от тази нощ на Кримския мост се появи в телеграм канала Mash. Както писахме, в нощта срещу понеделник, 17 юли, в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Мъж застреля двама полицаи в участък в Париж

Мария Захарова видя хибридна война срещу Русия в думи на Туск

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 10.05 - Бивш командир на НАТО съветва Европа какво да направи при атака

Навръх 9 май: Зеленски уволни и началника на личната си охрана

Германия купува три установки HIMARS, дава ги на Украйна (ВИДЕО)

El Mundo: Украйна прави подземни военни заводи

Грета Тунберг участва в пропалестински протест в Малмьо

Зли кокошки и кучета с две опашки: Едни от най-странните партии на евроизборите

Швеция отпуска близо 30 млн. евро за отбранителните способности на Украйна

Какво да се направи първо при руска инвазия: Говори бившият командир на НАТО в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа