Има връзка между нападателя в Мюнхен и масовия убиец Андерш Брейвик

3970
Има връзка между нападателя в Мюнхен и масовия убиец Андерш Брейвик
Снимка: Gettyimages.com

Полицията в Мюнхен съобщи, че има очевидна връзка между нападателя, който вчера застреля 9 девет души в града, и норвежкия масов убиец Андерш Брейвик, който уби 77 души през юли 2011 година.

Полицията все още не е изяснила откъде нападателя се е снабдил с пистолет („Голк“ 9 мм) и 300 патрона за него.

Стрелецът, който уби девет души в Мюнхен, е бил обсебен от случаите на стрелба по много хора. Претърсилите дома му полицаи са открили изрезки от вестници за нападения, включително статия озаглавена „Защо учащите убиват“, съобщи полицията пред журналисти, съобщи BBC. Роденият в града убиец е притежавал 9мм пистолет и 300 патрона.

Трима от убитите в Мюнхен са от Косово

Трима от убитите в Мюнхен вчера след обяд са граждани на Косово. Това съобщи косовският портал "Косев инфо". Бащата на един от загинал...

От полицията в Мюнхен вече заявиха, че действията на 18-годишния престъпник не са преследвали политически цели, а също така няма доказателства да е свързан с групировката „Ислямска държава“.

Съобщава се, че младият човек е действал сам. Според някои данни, той е посещавал лекар във връзка с психологическо разстройство.

Освен това се проверява дали нападателятне е примамил своите жертви чрез покана във Facebook в ресторант. Предполага се, че е използвал фалшив профил с име на момиче да покани хора в ресторант от веригата „Макдоналдс“, откъдето е започнал атаката.

По-рано бе съобщено, че трима 14-годишни и двама 15-годишни подрастващи са загинали в резултат на стрелбата в търговски център в Мюнхен в петък вечерта, допълва Интерфакс.

Останалите жертви са на 17, 19, 20 и 45 години.

Стрелецът от Мюнхен няма връзка с "Ислямска държава"

Германската полиция засега не е изяснила мотивите на младежа от ирански произход, който откри стрелба в търговски център в Мюнхен, не е...

Самият нападател – млад човек с ирански произход, който има немски и ирански паспорт – бе ранен от полицията, а след това се застреля.

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа