Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италианската полиция арестува 13 затворнически надзиратели за насилие над непълнолетни

22 април 2024, 14:40 часа • 1271 прочитания

В понеделник (22.04) италианската полиция арестува 13 надзиратели, обвинени в насилие над затворници в заведение за непълнолетни в Милано, Италия, а други осем надзиратели са отстранени от работа, съобщава Gulf Times.

Още: Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

Арестите в затвора „Чезаре Бекария“ в покрайнините на града в Северна Италия са извършени след разследване на престъпления срещу младежи, за които се твърди, че са от 2022 г. насам, се казва в изявление на полицията. Те включват „съучастие в престъплението изтезание..., утежнено от злоупотреба с власт“, „съучастие в престъплението причиняване на телесни повреди на непълнолетни“ и един случай на „опит за сексуално насилие“. Разследващите са използвали подслушвания и записи от камерите за вътрешна сигурност на затвора, както и разговори с бивши затворници, се казва в изявлението.

Италианските затвори страдат от недостатъчно финансиране и пренаселеност. Към януари в тях са били настанени над 60 300 затворници в помещения, предназначени за общо 47 300 души, по данни на надзорния орган на затворите в страната.

Още: Конституционният съд отказа да се занимава с браковете на непълнолетни

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес