X
 
 

Йълдъръм: При повторно преброяване на гласовете в Истанбул щяхме да спечелим

1195 2
Йълдъръм: При повторно преброяване на гласовете в Истанбул щяхме да спечелим
Снимка: Getty Images/Guliver
Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) щеше да спечели в Истанбул, ако всички гласове бяха преброени отново, заяви кандидатът за кмет на партията Бинали Йълдъръм.

„Разликата в гласовете между мен и Еркем Имамоглу спадна до 12 200 гласа, при само 10% от бюлетините, които бяха преброени отново”, каза той като отбеляза намаление от първоначалните съобщени от Върховния избирателен съвет на Турция - 28 000 гласа разлика, предаде БГНЕС.

Бинали Йълдъръм за изборите: Има много невалидни гласове

Бинали Йълдъръм заяви пред репортери, че невалидните гласове в неделя надвишават десетократно разликата в гласовете, добавяйки, че него...

„Убедени сме, че тази разлика щеше да бъде наваксана в наша полза ако всички гласове бяха преброени отново”, заяви Йълдъръм.

Миналата седмица Върховния избирателен съвет на Турция отхвърли частично жалбата на управляващата ПСР за повторно преброяване на всички гласове в Истанбул с изключение на 51 урни в 21 избирателни района.

По-късно от управляващата партия заявиха, че са готови да предприемат действия за повторен вот в Истанбул. Жалбата, в която се обясняват нередностите в изборния процес, е почти готова.

В най-скоро време се очаква ПСР да подаде официално възражение, но за да стане това, първо трябва да приключи процеса по повторното преброяване на бюлетините в Истанбул. В жалбата политическата формация ще посочи списък с причини, от които ще стане ясно – въз основа на доказателства и документи, че провеждането на нов вот в турския мегаполис – е задължително. Според ПСР в избирателните списъци са били вписани хора с невалидно жителство или покойници, които са участвали в изборите.

Бинали Йълдъръм официално ще опита да стане кмет на Истанбул

Председателят на турския парламент Бинали Йълдъръм подава оставка от поста. Причината е, че ще се кандидатира за кмет на Истанбул на ме...

Нещо повече – избирателните комисии в много райони не са били избрани според критериите, описани в закона. Имало е празни и дори неподписани избирателни списъци и дори нередности при отчитането на гласовете.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Тоя не си ли дава сметка, че при повторни избори ще загуби с по-голяма разлика?! Всичките му поддръжници са гласували вече. Докато противниците му ще се мобилизират далеч повече!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Така ти се иска ама нее таканеми обратното хабер си нямаш от света заблудена овца....
    : 0 !