Камерън иска решение за удари срещу ИД, Холандия ще участва с шест F-16

17399
Камерън иска решение за удари срещу ИД, Холандия ще участва с шест F-16
Снимка: Getty Images / Guliver

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще свика в петък заседание на парламента, за да поиска от него разрешение за участие на страната във военни операции срещу екстремистката групировка "Ислямска държава" в Ирак.

Камерън съобщи това по време на изявлението си в общополитическата дискусия в рамките на 69-та сесия на Общото събрание на ООН. За Великобритания ще бъде правилна стъпка да се премине към нова фаза на действията. Ето защо в петък аз свиквам британския парламент, за да се опитам да получа неговото разрешение Обединеното кралство да участва в международната коалиция срещу ИД в Ирак", каза той.

Гърция се включва в борбата срещу "Ислямска държава"

Гърция ще се присъедини към международната коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава". Това съобщава РИА Новости, цитир...

"Сблъскахме се със зло, срещу което трябва да се обедини целия свят. И всеки път, когато залогът са свободата, демокрацията и справедливостта, Великобритания ще изиграе своята роля", подчерта той.

Холандското правителство обяви днес, че ще разположи шест изтребителя F-16 в подкрепа на водените от САЩ удари срещу джихадистката групировка "Ислямска държава" в Ирак, съобщи Ройтерс.

Холандия, член на НАТО и близък съюзник на САЩ, ще извършва полети над Ирак и ще обучава и съветва иракските и кюрдските въоръжени сили в родължение на година, се посочва в правителствено изявление.

 

Президентството: Български военни няма да се бият срещу ислямистите

На срещата на върха на НАТО в Уелс не е обсъждано включване на каквито и да било български военни формирования в операция срещу исля...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа