Киев влиза в строга карантина от 1 ноември

5496
Киев влиза в строга карантина от 1 ноември
Снимка: iStock/Guliver

От 1 ноември в Киев влизат в сила строги карантинни правила заради влошената ситуация с COVID-19. Училищата преминават на дистанционно обучение, търговските и развлекателни центрове, ресторантите и фитнес залите ще работят при условие, че 100% от служителите и посетителите им са ваксинирани, съобщи кметът на столицата Виталий Кличко.

През последната седмица в Киев за денонощие се регистрират над 1 000 новозаразени с коронавирус и има до 50 смъртни случая, увеличава се броят на хоспитализациите и на пациентите, които имат нужда от кислород.

Съдът в Киев остави Евелин Банев – Брендо в ареста

Евелин Банев-Брендо, който е издирван от три европейски държави, е задържан за 20 дни. Това реши районният съд в Киев. Целта е да бъде ...

„От 1 ноември в столицата се въвеждат строги ограничения, тъй като е достигналата показателите да бъде обявена за червена зона”, заяви Кличко.

Ограниченията предвиждат наличието на отрицателен PCR тест или ковид сертификат за работа или посещение в кафене, ресторант, хотел, спортна зала, фитнес център, управление на труда и социална защита, за провеждане на масови мероприятия и посещения на търговски и развлекателни центрове. Кличко съобщи, че след ваканцията, от 1 ноември учебният процес ще продължи дистанционно с цел подобряване на епидемичната ситуация в града.

По отношение на детските градини, те ще продължат да работят, спазвайки правилата за „червена зона” и при условие, че 100% от персонала е ваксиниран.

Властите в Киев няма да спират работата на обществения транспорт, но в него ще може да пътуват само пътници със сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест. Документите няма да се проверяват на входа – това ще става на случаен принцип от специални правоохранителни групи, обясни кметът на украинската столица.

Нов сблъсък между Нешка Робева и Илияна Раева - този път заради Киев

Нешка Робева и Илияна Раева се скараха отново. Този път в през постове във Facebook двете разменят критики и обяснения за това защо беш...

Заради влошаването на коронавирусната ситуация на 23 септември Украйна премина от „зелена” в „жълта” зона, а на 15 октомври в „червената” зона попадна Херсонска област. Три дни по-късно там бяха включени Запорожка, Одеска, Донецка и Днепропетровска области, а след това ги последваха и други.

В „червените” зони търговски центрове, кина, кафенета, ресторанти, фитнес зали, театри и други места работят, при условие че служителите и посетителите са 100% ваксинирани.

По-рано Кабинетът на министрите на Украйна удължи „адаптивната“ карантина заради коронавируса до 31 декември. Този модел на карантина предвижда ограничения в определени региони. Въведени са четири зони на епидемиологична опасност: "зелена", "жълта", "оранжева" и "червена".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Нападение с нож в училище в Уелс, има ранени

Истинската причина за ареста на заместника на Шойгу е държавна измяна. Песков: Това са глупости

За първи път Киев и Москва преговаряха за връщане на украински деца: Какви са резултатите?

Факт е първата директива в ЕС за правата на работещите през онлайн платформи

Не искал руски паспорт: 88-годишен украинец избяга от окупирания Донецк с една раница на гръб

Руски заплати и отгоре, но няма лекари, учители, инженери в окупираните украински земи

"Мръсното бельо" на арестуван за корупция заместник на Шойгу бързо излиза: Живеел като герой от "Майстора и Маргарита" (ВИДЕО)

"Герой" от "спецоперацията": Бивш наемник на "Вагнер" влиза в затвора за жестоко изнасилване и убийство

Великобритания ще предаде на Украйна за първи път високоточни бомби с лазерно насочване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа