X
 
 

Кипърският сериен убиец се призна за виновен по всички обвинения

1155 0
Кипърският сериен убиец се призна за виновен по всички обвинения
Снимка: iStock/Guliver
Офицер от кипърската гръцка армия заяви, че се признава за виновен в седем случая на умишлено убийство – първият подобен случай в Кипър, който шокира средиземноморския остров, предава AFP.

35-годишният Никос Метаксас бе доведен в съда в Никозия с тежка охрана и по време на четенето на обвинителния акт е гледал в земята, докато прокурорът прочете няколко обвинения, включително отвличане и убийства на пет жени и две от техните дъщери - всички чужденци.

Анализ: Напрежението в Егейско море и Кипър заради интересите на големите играчи

Разбирайки опасностите, които се появяват в резултат на последните събития в Източното Средиземноморие, Вашингтон упражнява своето влия...

Сдържайки сълзите си, той се призна за виновен по обвиненията едно по едно.

След като прокурорът прочете дългия обвинителен акт, в който подробно се описват престъпленията му, Метаксас, който е изправен пред доживотен затвор, прочете кратко ръкописно изявление, в което се извинява на жертвите си.

Метаксас, който се очаква да бъде осъден по-късно в понеделник, заяви, че не може да обясни защо е извършил убийствата.

"Кипърското общество ще се чуди как един от неговите членове е достигнал до това. Попитах се и защо, все още не съм успял да намеря отговор", каза той с колеблив глас.

Кой ще владее газа в Източното Средиземноморие?

Огромните находища на природен газ, разположени край брега на Кипър, трябваше да създадат разполагащ с много пари държавен инвестиционе...

„Аз съм извършил ужасни престъпления“, завърши той.

За първи път в историята на правосъдието в Кипър обвиняем е изправен пред седем обвинения за предварително планирано убийство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално