Лондон: Имигрантската вълна застрашава Белгия и Нидерландия

4530
Лондон: Имигрантската вълна застрашава Белгия и Нидерландия
Снимка: Gettyimages

Освен във френския град Кале проблемът с нелегалната имиграция може за де разпространи и в други европейски пристанищни градове, предупреди британската вътрешна министърка Тереза Мей.

Тя заяви това във Франция, където подписа споразумението за създаването на съвместен британско-френски център за борба с нелегалната имиграция, информира Прес асоушиейшън.

Македония обяви кризисно положение по границите заради бежанците

Македонското правителство обяви кризисно положение за южната и северната граница на страната, предаде  БГНЕС. Мярката е взета пор...

"Ние сме много добре осведомени за движение /на мигрантите/. Министърът по въпросите имиграцията /Джеймс Брокъншир/ вече е провел преговори с представители на белгийските и нидерландските власти, за да се установи дали трябва да се предприемат съответни действия там, каза Мей. Тя изтъкна "особената уязвимост" пред бежанския наплив на такива градове като Зебрюге в Белгия и Ротердам в Нидерландия, особено неговият район Хук ван Холанд, посочва БГНЕС.

"Имигрантите се опитват да влязат в Европа с помощта на организирани криминални групи и контрабандисти. Ние трябва да попречим на тези криминални структури", подчерта Мей. Тя добави, че заедно с бежанците в Европа пристигат "все повече икономически имигранти".

По думите й 2-километровото заграждение от бодлива тел в Кале е призвано да защити терминала на Евротунела от проникване на имигранти.

Френското-британското споразумение предвижда допълнително разполагане на френски полицаи в Кале, включително с кучета. Те ще претърсват тирове и товарни камиони за укриващи се бежанци. Британската страна пое задължението да инвестира 22 млн. паунда за изграждането на заграждения, установяване на видеонаблюдение и инфрачервени детектори, които реагират на движение.

Словакия ще приема бежанци само ако са християни

Словакия ще приема от Сирия бежанци, но само християни, заяви Иван Метик от министерството на вътрешните работи. Братислава е на тако...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа