Лондон може да бъде блокиран от влакова стачка

2948
Лондон може да бъде блокиран от влакова стачка
Снимка: Getty Images / Guliver

Машинистите в метрото на британската столица отново готвят стачка срещу плановете за преминаване на денонощен режим на работа на метрополитена. Очаква се окончателното решение за стачката да бъде взето днес (11 януари) от профсъюза на машинистите на електрически влакове и водачите на противопожарни автомобили (Aslef). Ако решението е положително, стачни действия ще има във вечерните часове на 27 януари, 15 и 17 февруари, пише БГНЕС.

Миналата година Лондон вече преживя няколко подобни стачки, в резултат на които за първи път от 13 години насам мегаполисът получи транспортен удар. Общата дължина на задръстванията в дните без метро достигна хиляда километра. Пътниците окупираха автобусните спирки и буквалния смисъл атакуваха препълнените автобуси.

Нападателят от лондонското метро - привърженик на ИД

Заподозреният в опит за убийство в лондонското метро е имал изображения с „Ислямска държава” на телефона си. Това стана ясн...

Ръководството на метрото предложи повишение на заплатите с 2% и индексация с размера на инфлацията през следващите две години, както и надбавка в размер на 2 хиляди паунда годишно на машинистите, но профсъюзите не приеха това и принудиха кметството да се откаже от плановете за преминаване към денонощен режим на работа от 12 септември 2015 година.

Синдикатите искат значително повишаване на заплатата на работещите в подземната железница, в противен случай заплашват да парализират транспорта в града с нови протестни акции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа