Лондон обвини Париж в бездействие в борбата с нелегалната миграция през Ламанша

1254
Лондон обвини Париж в бездействие в борбата с нелегалната миграция през Ламанша
Снимка: Getty Images/Guliver

Лондон заплаши, че ще откаже да предостави многомилионната помощ, обещана преди на Париж, ако френските гранични сили и бреговата охрана не пречат активно на нелегалните мигранти да достигнат бреговете на Англия, съобщава The Times, позовавайки се на министъра на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател, предаде агенция Фокус. 

Според информацията на изданието, по време на среща с депутати от управляващата Консервативна партия в понеделник вечерта, министърът е заявила: „Все още не сме им дали и едно пени, така че Франция ще трябва да се организира правилно, ако иска да види парите . Плащането зависи от резултата, а досега не сме видели резултати“. Говорим за 54 милиона паунда, които британските власти обещаха на френските си колеги за удвояване на броя на военноморските патрули в Ламанша - основното място за незаконно преминаване на британската морска граница.

ЕС ще подкрепи съседните на Афганистан държави при приема на бежанци

Европейският съюз ще окаже финансова подкрепа на съседните на Афганистан държави при приемането на бежанци, заяви в интервю за вестник ...

Пател отправи обвиненията в деня, в който бе поставен антирекорд за броя на мигрантите, пристигнали с лодка от Франция, според правителствени източници. Както отбелязва The Times, в понеделник повече от хиляда души са слезли на брега на английското графство Кент в югоизточната част на страната. Това е рекорден дневен брой, който надхвърли антирекорда от 21 август. Тогава за 24 часа на острова пристигнаха 828 нелегални имигранти.

Както уточнява изданието, ако тази цифра се потвърди, тогава от 1 януари броят на нелегалните мигранти, пристигнали във Великобритания в търсене на по-добър живот, ще достигне 13 500. Това са почти три пъти повече, отколкото през 2020 г. (8400 души ). The Times също така пише, че от 21 юли, когато Лондон се съгласи да плати за удвояване на броя на френските военноморски патрули, британските граничари са задържали 3500 нелегални мигранти на британска земя.

Мигрантите искат да преминат от Франция именно във Великобритания, защото смятат, че там е по-лесно да се легализират, да си намерят работа и да получат право на социални помощи. Властите на Великобритания и Франция многократно са обявявали мерки за засилване на сътрудничеството в борбата с нелегалната имиграция, но досега не са успели да се справят с проблема. В началото на юли Министерството на вътрешните работи на Кралството представи законопроект за реформа на системата за убежище в страната за парламентарно разглеждане.

Законът за гражданството и границите криминализира лица, които съзнателно влизат във Великобритания нелегално. Британските власти ще имат повече възможности да експулсират такива мигранти в сигурните трети страни, от които са дошли в кралството, а тези, които не успеят да изгонят, ще имат по-малко възможности да се установят във Великобритания. Планира се опростяване и ускоряване на системата за обработка на молби за убежище и жалби за отказ. Ще има и по-строги санкции за организиране на незаконния транспорт на бежанците до Обединеното кралство. Престъпниците ще бъдат изправени пред доживотен затвор.

САЩ позволиха на гражданската авиация да транспортира евакуирани от Афганистан

Администрацията на президента на Съединените щати Джо Байдън е уведомила американски превозвачи, че на гражданската авиация може да бъд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа