Макрон: Ще атакуваме, ако се докаже, че химически оръжия са използвани в Сирия

1479
Макрон: Ще атакуваме, ако се докаже, че химически оръжия са използвани в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако има доказателства, потвърждаващи, че химически оръжия са били използвани срещу цивилни в Сирия от силите на режима, то тогава Франция ще нанесе удар. Това каза президентът Еманюел Макрон.

"Ние ще ударим мястото, откъдето са пратени тези оръжия или там, където те са били организирани. Червената линия ще бъде спазена. Но днес нашите служби все още не са намерили категорични доказателства, че забранени от договорите химически оръжия са били използвани срещу цивилното население", каза Макрон пред Асоциацията на президентската преса.

Кремъл продължава да отрича за загинали руски военни в Сирия

Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че Кремъл няма потвърждение за гибелта на руски военни в резултат на американс...

"Щом като бъдат събрани доказателства, ще направя каквото казах", допълни той, но подчерта, че приоритетът е борбата с терористите.

Припомняме, че наскоро военният министър на САЩ Джеймс Матис също заяви, че нямат доказателства правителството на Сирия да е използвало отровен газ зарин, но САЩ проверяват информация. "Повече сме обезпокоени относно вероятността от използване на зарин...нямам доказателство, искам да кажа, че други групи на място, неправителствени организации, бойци на място казват, че е използван зарин, търсим доказателства", каза той.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com