Меркел и Оланд чакат реформи от Порошенко

10953
Меркел и Оланд чакат реформи от Порошенко
Снимка: Gettyimages

Френският президент Франсоа Оланд се е чул в късния следобед с германската канцлерка Ангела Меркел и президента на Украйна Петро Порошенко за ситуацията в Украйна, съобщиха от президентството в Париж.

"Те направиха преглед на текущите разговори между Киев и Москва за прилагането на Минското споразумение и по-специално за прекратяването на огъня, обмяната на пленници и възобновяването на диалога.

Меркел иска подобряване на отношенията с Русия

Европейският съюз има желание отношенията с Русия да се подобрят и да си сътрудничи със страната. Това каза канцлерът на Германия Ангел...

Оланд и Меркел "подчертаха важността на работата за институционално решение на изток със зачитане на териториалната цялост на Украйна". "Те отбелязаха необходимостта руските власти да предприемат всички очаквани от тях мерки, с които да помогнат за деескалацията на конфликта.

На мястото на бойните действия, където бе обявено примирие във вторник, стрелбата намаля значително, но не е престанала. За осем месеца в украинския конфликт загинаха 4634 души, според ООН. През последните три седмици са загинали над 300 души.

Те "също са насърчили Порошенко за очакваните реформи за подобряване на икономическата и финансова ситуация в Украйна. Това е условие за укрепването на международната подкрепа" заключава комюникето.

МВФ, който предостави финансова помощ от 17 милиарда щатски долара през пролетта на Киев, като част от спасителния пакет от 27 милиарда от западните страни, предупреди през ноември, че страната ще се нуждае от допълнителни 19 милиарда до края на 2015.

Меркел скастри Европа да спазва бюджетна дисциплина

Германската канцлерка Ангела Меркел призова Европа да спазва правилата на бюджетната дисциплина, които създаде за излизане от кризата...

Отпускането на нови средства ще бъде от решаващо значение за украинските власти, които трябва да предвидят изплащане на газовия си дълг към Русия и да намерят решение на проблема с недостига на въглища, който заплашва страната с наближаването на зимата, пише АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа