Мерките във Великобритания вероятно няма да бъдат отпуснати до края на юли

3980
Мерките във Великобритания вероятно няма да бъдат отпуснати до края на юли
Снимка: iStock

Британският премиер Борис Джонсън счита за "много, много тревожен" напредъка на варианта Delta на коронавируса, първоначално идентифициран в Индия, и призна, че трябва да продължи с "повишено внимание" в последния етап от разхлабването на мерките във Великобритания, пише БГНЕС. Говорейки пред "Sky News“ от залива Карбис, в Корнуол, където председателства срещата на върха на Г7, Джонсън заяви, че деескалацията на наложените ограничения през януари е "необратима", но правителството трябва да бъде предпазливо.

"Ясно е, че индийският вариант е по-трансмисивен и също така е вярно, че положителните случаи се увеличават, както и нивата на хоспитализация", каза лидерът на "торите", който призна, че сега е по-малко оптимистичен, отколкото в края. май за ситуацията на пандемията. Британските медии днес съобщават, че правителството обмисля да отложи поне с четири седмици - до края на юли - последната фаза от плана си отхлабване на мерките, предвид нарастването на инфекциите, предизвикани от варианта Delta, първоначално открит в Индия.

МВнР: Лондон ще бъде с най-високата степен на противоепидемични мерки

Поради ескалиращото по-бързо от очакваното разпространение на коронавируса в Лондон, британската столица ще бъде поставен в най-високат...

Според обществения канал правителството, което трябва да обяви решението си следващия понеделник, разглежда като "първа възможност" отлагането на планираната дата 21-ви юни до 19-ти юли за пълното премахване на социалните ограничения, което включва откриването на дискотеки и премахването на ограниченията на броя на хората, които могат да се събират, както и възможните облекчения за пътуване. Много учени смятат през последните дни, че деескалацията на ограничението, наложено през януари, трябва да се отложи, за да се избегне трета вълна от пандемията, докато повече хора не бъдат ваксинирани.

Директорът на изследователското звено за защита на здравето от възникващи инфекции в университета в Ливърпул Том Саломон заяви пред Би Би Си, че страната не може да си позволи да вземе "лошо решение и да отвори на 21-ви юни и седмици по-късно да си даде сметка, че е било грешка и да започне отначало. Експертите изчисляват, че 96% от новите случаи на COVID-19 на британска територия сега се дължат на този вариант.

Президентът на Британската медицинска асоциация (BMA) Чаанд Нагпол посочи, че рискът от варианта Delta е не само увеличаване на броя на хоспитализациите, но "за здравето на много млади хора, все още не ваксинирани, които може да страдат от дългосрочни последствия". Експертите изчисляват, че 96% от новите случаи на коронавирус на британска територия сега се дължат на този вариант, който е с 60% по-предаван от този, който до момента е доминирал в страната, Alpha, първоначално регистриран в окръг Кент в Англия.

Експертите изчисляват, че дори окончателното разхлабване на мерките да бъде отложено, Великобритания може да достигне 15 000 заразени ежедневно до 21-ви юни и да достигне нива на инфекция през юли, сравними с тези от миналия януари, когато беше наложена настоящата блокировка. Това прави все по-малко вероятно правителството да разреши повторно отваряне на туризма с разширяването на броя на страните, включени в неговия „зелен“ списък на безопасни дестинации.

Масови проверки за нарушения на противоепидемичните мерки по магазините

Екипи на Столичния инспекторат тръгнаха на лов за нарушители на противоепидемичните мерки в хранителните магазини. Само през днешния д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Организирал избори в Приднестровието: Молдова гони руски дипломат

Зверското убийство на украинка в Германия, за да отнемат бебето й: Намесена е рускиня (СНИМКИ)

Какво се случва с АЕЦ „Запорожие“? Откриха множество нарушения свързани със сигурността

Нова война между Армения и Азербайджан още тази седмица? Предупреждение от Пашинян

Мицотакис каза какви са големите проблеми на Европа

Европейска директива: Трябва да дават безплатна чешмяна вода по заведенията

В Украйна трима души загинаха при опит да демонтират FPV дрон

Готов е законът, с който ЕС ще праща пари от замразени руски активи на Украйна

Първата творба на Банкси за 2024 г. разбуни духовете в Лондон (ВИДЕО)

Крим, дроновете срещу руски рафинерии и руските доброволци: Грижите за Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...