Молдова ще запознае Русия със споразумението за асоцииране с ЕС

10724
Молдова ще запознае Русия със споразумението за асоцииране с ЕС
Снимка: Thinkstock/ Guliver

През ноември 2013 г. Молдова подписа споразумение за асоцииране с ЕС в хода на срещата на високо равнище на Източното партньорство.

Министърът на външните работи и европейската интеграция на Молдова Наталия Герман заяви на пресконференцията в Кишинев, че в хода на предстоящата й визита в Москва ръководството на Русия ще бъде запознато със споразумението за асоцииране и свободен търговски режим на Молдова с ЕС, предаде РИА Новости.

Следващата цел на Путин: Молдова?

Докато светът е вперил поглед в Крим, Путин вече крои нови планове. Една от следващите му цели е изглежда Молдова. Тя принципно прегов...

„Разпоредбите на настоящия документ са преведени на руски език и могат да бъдат дискутирани по време на двустранната среща", подчерта министърът.

По думите на Герман по време на срещата с руския й колега Серей Лавров ще бъдат обсъдени важни въпроси в областта на миграционната политика, икономиката, както и за уреждане на конфликта в Приднестровието.

Приднестровието, 60 % от населението на което е съставено от руснаци и украинци, се опитва да се отцепи от Молдова преди разпадането на СССР, опасявайки се, че Молдова ще се присъедини към Румъния. През 1992 година, след неуспешен опит на властите на Молдова да решат проблема, Приднестровието се превърна в не подвластна на Кишинев територия. За Молдова този вариант не е удачен, затова предлага автономия на жителите на Приднестровието в състава на единна държава.

 

Бъсеску вече няма да настоява за обединение на Румъния и Молдова

Румънският президент Траян Бъсеску заяви, че вече няма да настоява за идеята за обединение на Румъния и Молдова, тъй като този проект н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа