Москва очаква връх в заразяването с COVD-19 в близките дни

3175
Москва очаква връх в заразяването с COVD-19 в близките дни
Снимка: iStock

В Русия е установен нов максимум случаи на коронавирусна инфекция на ден - 37 678, за същия период са потвърдени 1075 смъртни случая от COVID -19, това е равно на броя за целия период на пандемията, съобщиха от щаба за борба с разпространението на коронавирусната инфекция, информира Би Би Си.

Ден преди това, на 21 октомври, са регистрирани 37 141 случая на заболяването и са потвърдени 1064 смъртни случая. Най-голям брой случаи са регистрирани в Москва - 7803, а ден преди това броят им надхвърли 8 хиляди.

В петък кметът на Москва Сергей Собянин не изключи, че броят на заболелите и смъртните случаи може да нарасне до края на седмицата.

„Въз основа на такава динамика виждаме, че още в края на тази седмица, в началото на следващата седмица ще достигнем пиковите стойности на заболяването, рекорд в историята на пандемия и, разбира се, това изисква приемане мерки за опазване на здравето и живота на хората “, каза той в интервю за „Россия 1“. По -рано властите в Москва въведоха блокиране в столицата, което ще продължи от 28 октомври до 7 ноември. През този период в Москва ще работят само аптеки и магазини с основни стоки. Подобни мерки бяха въведени и в Московска област.

Локдаун в Москва, театрите - отворени с достъп чрез Covid код

На фона на устойчивата тенденция към ръст на Covid заболеваемостта и смъртността в Русия кметът на Москва Сергей Собянин въведе нови ог...

„Фонтанка“ съобщава, че властите на Санкт Петербург също обмислят възможността за въвеждане на блокиране "по сценария на Москва". Те решиха да направят мерките симетрични в Москва, за да не стимулират жителите на столицата да идват на почивка в Санкт Петербург.

Тази седмица руският президент Владимир Путин обяви периода от 30 октомври до 7 ноември за неработни дни и отбеляза, че това може да бъде удължено с решение на регионалните власти.

Поредният скок в заболеваемостта от коронавирус започна в Русия в края на септември. През последния месец броят на новите инфекции се е удвоил. Страната регистрира рекорден брой нови инфекции на ден и максимална дневна смъртност почти всеки ден, пише БГНЕС.

Властите обясняват високата смъртност от Covid на изключително ниския темп на кампанията за ваксинация. Ограниченията, свързани с коронавирус, вече са въведени в повечето региони на Русия. Все повече субекти въвеждат или обявяват въвеждането на QR кодове за посещение на заведения за обществено хранене, театри и кина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ" : Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа