Мъж загина след сблъсъци между демонстранти и полиция в Истанбул

1487
Мъж загина след сблъсъци между демонстранти и полиция в Истанбул
Снимка: Gettyimages

Турската полиция използва сълзотворен газ и водни струи, за да разпръсне участниците в неразрешена протестна демонстрация в Истанбул по случай 1 май.

Достъпът до площад Таксим – традиционно място за протести на жителите на града - бе преграден с бариери и обикновено оживената зона бе опразнена.

Най-малко двама загинал при експлозия край полицейски участък в Турция*

Кола-бомба се взриви пред главния полицейски участък в Газиантеп и уби най-малко двама полицаи и рани други 23 души, предаде АФП. В ко...

Далеч от центъра стотици синдикалисти и активисти, понесли плакати в подкрепа на работническата солидарност, участваха в разрешено шествие в квартал Бакиркьой близо до международното летище на Истанбул.

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне активисти на прокюрдската Демократична партия на народите, опитващи се да организират своя демонстрация също в Бакиркьой, и задържа няколко участници, предаде АФП.

Полицията използва водни оръдия и сълзотворен газ и в района Шишли срещу протестиращи, опитващи се да стигнат до площад Таксим. Според Анадолската агенция 36 души са задържани в Шишли и в съседния район Бешикташ.

Днес в Истанбул е загинал един човек, смазан от полицейска кола с водно оръдие. Петдесет и седем годишният мъж е бил блъснат, докато пресичал улицата близо до площад Таксим.

Турция: Ще изпълним критериите на ЕС за премахване на визите до понеделник

Турция ще изпълни критериите на ЕС за премахване на визите до понеделник, 2 май. Това заяви турският министър по европейските въпроси В...

Близо 25 000 полицаи бяха мобилизирани в Истанбул и много улици затворени в очакване на демонстрации по случай 1 май, по време на които обикновено стават сблъсъци между антиправителствени активисти и силите за сигурност.

Редица дипломатически представителства и по-специално на САЩ предупредиха гражданите си срещу опасността от насилие по време на протестните прояви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа