Нацистка група, подготвяла заговор, беше разбита в Италия

4785
Нацистка група, подготвяла заговор, беше разбита в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

Италианската полиция осуети нацистки заговор, пише "The Guardian". Ключовите фигури в разбитата група са основно жени - водещи били "майор Хитлер" и "Мис Хитлер", а гуру на групата бил бивш високопоставен член на калабрийската мафия Ндрангета.

Арестувани са общо 19 крайнодесни екстремисти, които искали да сформират нова нацистка партия. При спецакция на полицията в няколко града в страната са открити оръжия, експлозиви, нацистки символи, знамена и книги за Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

САЩ са плащали на нацистите, за да напуснат страната

Американските власти са извеждали нацистките престъпници от страната в замяна на солидни социални плащания, Associated Press. Харчовете...

Разследването на прокуратурата в Калтанисета, Сицилия, е с кодовото име "Черните сенки". Според обвинителите заподозрените са организирали създаването на  пронацистка, ксенофобска, антисемитска група, наречена Италианска националсоциалистическа работническа партия. В домовете на арестуваните обаче били намерени много оръжия, експлозиви, нацистки плаки със свастики, нацистки знамена и книги за Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

По данни на разследващите групата подготвяла акция с листовки срещу двама депутати от лявоцентристката Демократическа партия - Емануеле Фиано, видна фигура в италианската еврейска общност, и Лора Болдрини, бивш говорител на парламента.

Ръководителят на италианската организация е 50-годишна жена от Падуа, която работи в държавната администрация и няма криминално минало. Прякорът й в организацията бил "Майор Хитлер". Разследващите са открили свастики и антисемитски материали в дома й.

Сред арестуваните е и "Мис Хитлер" - 26-годишна жена от Сицилия, която е спечелила онлайн конкурс за красота с тази титла и през август е изнесла реч на конференция на крайнодесни последователи в Лисабон.

Германските неонацисти - прикрити и с българско оръжие

Новото поколение неонацисти е по-различно. В Германия те се отказват от традиционния си начин на обличане и дори се хранят в местните т...

Членовете на групата са били в контакт с други неонацистки групи извън Италия, включително с британската Комбат 18 и португалската крайнодясна група "Нов социален ред".

Миналият юли полицията в Северна Италия задържа трима мъже, след като разкри огромно скривалище от автоматични оръжия, материал с нацистки символи и триметрова ракета въздух-въздух в хангар на летището Риванацано Терме в Ломбардия, припомня изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 09.05 - НАТО подготвя декларация за неизпращане на войски в Украйна?

Унгария непреклонна: Няма да подкрепим безумния план за дългосрочна подкрепа на Украйна

Шведски съд призна Грета Тунберг за виновна за неподчинение

Полша се оплака от руски кибератаки

Си Дзинпин пристигна в Унгария, среща се с Орбан

150 000 посрещнаха олимпийския огън в Марсилия

Три големи пожара в Русия, включително в пристанище (ВИДЕО)

Армения обърна гръб на Путин, спира вноските си в ОДКС

Руски "военен герой" изнасилил 15-годишно момче, не му се търси отговорност

Евросъюзът реши какво да прави с приходите от замразените руски активи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа