X
 
 

Невиждан срив спря телефоните и мобилния интернет в Холандия

2663 0
photo of Невиждан срив спря телефоните и мобилния интернет в Холандия
Снимка: iStock
Голям телекомуникационен срив засегна Холандия. Блокираха мрежите на мобилните телефони и спря мобилния интернет в страната, имаше проблеми и с фиксирани линии, съобщава БГНЕС, позовавайки се на BBC.

В продължение на часове нямаше услуга от националния телеком Royal KPN, като срива засегна и по-малки доставчици. Телефоните за спешна помощ в цялата страна спряха да работят, като бяха засегнати дори стационарните телефони в мрежата на Royal KPN.

Решено - нови цени за телефонните разговори в ЕС

Европейският парламент окончателно одобри споразумението, изготвено съвместно с Европейския съвет и Асоциацията на европейските телеком...

От компанията казаха, че все още разследват какви са причините за големия срив, но не смятат, че са жертва на хакерска атака. "Нямаме основания да подозираме хакване, а следим за това 24 часа в денонощието", казаха от компанията.

Директорът на Royal KPN заяви по един от телевизионните канали, че системата им има поддържащ режим, който да се включи при авария. По някаква причина, обаче, този режим не се е задействал.

Властите в редица градове изпратиха допълнителни полицейски патрули по улиците, докато продължаваше комуникационното затъмнение.

Граждани възнегодуваха, след като на опит да се свържат със спешния телефон 112, били препратени към телефона в редакцията на вестник "Де Телеграф". Малко по-късно това препращане беше прекратено и министърът на правосъдието каза, че се е свързал с "Де Телеграф", за да ги извести как се е стигнало до това положение и, че техният номер е даван за връзка вместо 112.

САЩ може да започнат да изискват паролите на всички чужденци, посещаващи страната

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп може скоро да задължи чужденците, които искат да посетят САЩ, да предоставят на ...

Заради случилото се, редица медии публикуваха нови номера за спешни случаи, ако сте в Холандия. За незабавна помощ - 088-6628240. За пътен инцидент - 0800-8002. За сигнал до полицията може да се ползва и WhatsApp - 06-10000011. Доставчикът Royal KPN обаче казва, че вече като цяло 112 работи.

Проблемите в Холандия станаха факт точно в момент, в който беше обявено национално предупреждение (жълт код) за много високи температури в страната. А реално изражение на проблемите беше централната жп гара в Утрехт, която изрично помоли гражданите да не ползват услугите ѝ точно заради мобилните проблеми.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...