Никита Михалков открил пророческа статия за бъдещето на Русия във вестник от 1908 г.

16394
Никита Михалков открил пророческа статия за бъдещето на Русия във вестник от 1908 г.
Снимка: Getty Images

Големият руски режисьор Никита Михалков продължава с откритата си пропаганда за Русия в своето предаване "Бесогон" и извън него. В едно от последните издания на предаването Михалков цитира откъс от статия, публикувана в лвовския вестник "Галичанин" през 1908 г.

Не толкова самата статия привлича вниманието на режисьора, колкото един цитат за Русия, който Михалков смята за пророчески.

Историята на самата публикация също е интересна. Ежедневникът под различни имена, включително "Галичанин", се издава от лвовските русофили. В своите статии те последователно защитавали линията на Руската народна партия, която изхожда от позицията на единството на руския народ (т.е. източните славяни, наследници на Киевска Рус) във всичките му етнографски клонове.

Издателите остро осъждат "полския шовинизъм" по отношение на "руското население на Галиция", издигат искания за по-широко представителство на русите в администрацията, пълно изравняване на руския език с полския. 

В статията се казва, че Русия ще е непобедима сила, докато страната поддържа вътрешно единство и хармония. Само междуособиците могат да я отслабят, и то до такава степен, че и най-слабият враг да може да се справи със страната, предава съдържанието на статията Михалков, пише Fakti.

Според режисьора слабостта на Русия, описана на галицийски, е точно това, което се случва днес. Михалков има предвид "агресивната украинизация", насаждана от Запада вече трети век. През цялото това време колективният Запад не се е отказал от опитите си да унищожи Русия. Нищо не се променя, освен може би само формата, в зависимост от историческия период, твърди известният режисьор.

Путин вдигна онлайн наздравица за ЧРД на Никита Михалков

Руският президент Владимир Путин поздрави по видеовръзка режисьора Никита Михалков за 75-ата му годишнина и символично пи шампанско с н...

ОЩЕ: Пошла пропаганда: Никита Михалков откри буквата Z в руска църква и изпадна в екстаз (ВИДЕО)

Малко преди да се натъкне на въпросната статия в галисийския вестник, Михалков заявява в едно от предаванията си, че преди 8 години се е натъкнал на пророчеството на монасите от Святогорската лавра. "То гласи, че обединението на Русия ще бъде точно шест месеца по-късно, веднага щом еретиците и разколниците превземат Киево-Печерската и Почаевската лавра ", отбеляза режисьорът. 

Преди това Никита Михалков обяви, че той е дешифрирал "руския код". И именно този код трябва да бъде в основата на руската идеология: "Само като разберете защо да живеете, вие ще разберете как да живеете.

Майка ми също ми обясни: "Никога не съди за живота си по живота на тези, които живеят по-добре. Съдете по живота на тези, които живеят по-зле - те са много повече. И ще избегнете огромен брой проблеми", добавя Михалков. Руският код е, когато състраданието и разбирането са на преден план, убеден е известният режисьор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Грузия отново излезе на улицата против закона за чуждите агенти (ВИДЕО)

Нов свален Су-25 в Украйна: Явно украинците имат ново американско оръжие

Украинските мъже в Германия са поне 200 000 и подлежат на мобилизация от Зеленски: Какво ще се случи с тях?

Основното предназначение на мъжете е да умрат за Родината си: Руски политик (ВИДЕО)

Богатата съседка: по кои показатели Швейцария изпреварва Германия

Защо и Лукашенко реши да "проверява" ядреното си оръжие?

Великобритания ще предостави на Украйна военна помощ от 500 милиона паунда, над 1600 ракети и 400 превозни средства

Eксперт: Западът е в глуха отбрана, но украинците ще успеят да спрат руснаците

Общежитие падна само в Коми, след като губернаторът обеща помощ за Луганск (ВИДЕО)

ГУР обяви поименно кой стреля с ракети "Кинжал" по Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа