Нова стрелба в Париж, има убит полицай*

29966
Нова стрелба в Париж, има убит полицай*
Снимка: Gettyimages

Въоръжен мъж е открил стрелба по полицаи в южната част на френската столица.

Един заподозрян е бил задържан след нападението, извършено в Монруж - южно предградие на френската столица. Първоначалната информация твърдеше, че става въпрос за нападателя. Органите на реда не свързват инцидента с вчерашния атентат срещу списание "Шарли ебдо”, информира РИА Новости.

Парижският стрелец е участвал и в други нападения?

Френските власти арестуваха Абделхаким Дехар по подозрение за извършване на последните атаки в Париж, предадоха световните агенции. Мъ...

Първо се съобщаваше, че двама души са в критично състояние след стрелбата. Единият е сътрудник на полицията, а другият – служител на пътната служба на града, информира агенция "Фокус". Агенция ТАСС твърдеше в началото, че пострадалите са трима.

Малко след 11 ч. министърът на вътрешните работи Бернар Казаньов пристигна на мястото на инцидента и направи изялвние пред медиите. В него той призова за спокойствие и заяви, че стрелецът е избягал.

Според източници на Dailyrecord нападателят е на 52 години и по време на атаката е носел бронежилетка, пушка и автомат. В тази връзка министър Казаньов обясни: "Около 8.09 ч. (парижко време) той (стрелецът) стреля по полицаите, които в момента са се занимавали с пътно нарушения. Полицайката е в критично състояние. Тя е простреляна в гърба". 

Според RTL служителката на реда е починала. Състоянието на другия полицай за момента е стабилно. Информацията за кончината на полицайката беше съобщена и от Le Monde. Изданието допълва, че тя не е успяла да преживее раните си.

Нападателите от Париж са разпознати

Тримата стрелци, които откриха огън и убиха 12 души в редакцията на френското списание "Шарли ебдо", са разпознати. Те са на 18,32 и 33...

Информацията беше потвърдена от полицията малко след 12 ч. (българско време).

Иначе столицата на Франция все още е под обсада, докато продължава издирането на двама от заподозрените за атаката над "Шарли ебдо". Най-младият от нападателите се предаде в полицията, пише Bloomberg.

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com