Новото правителство на Италия положи клетва

2190
Новото правителство на Италия положи клетва
Снимка: Getty Images/Guliver

Новото правителство на Италия, оглавявано от бившия министър на външните работи Паоло Джентилони положи клетва в президентския дворец.

Новият кабинет, който бе сформиран след оставката на Матео Ренци, практически не претърня промени в сравнение с предходния.

Матео Ренци обяви, че не се страхува от предсрочни избори

„Демократическата партия не се страхува от предсрочни избори”. Това заяви италианският премиер Матео Ренци, който вчера (07...

Постовете си запазиха министрите на икономиката и финансите - Пиер Карло Падоан, на икономическото развитие Карло Календа, на отбраната – Роберта Пиноти, на правосъдието – Андреа Орландо, на селското стопанство, продоволствената политика и горите Маурицио Мартина, на здравеопазването – Беатриче Лоренцин, на транспорта и инфраструктурата - Грациано Делрио, на културата - Дарио Франческини, на труда и благосъстоянието - Джулиано Полети, на околната среда – Джанлука Галети. Бившият министър на вътрешните работи Анджелино Алфано стана външен министър, а неговото място бе заето от Марко Минити, който отговаряше за работата на спецслужбите. Той е смятан за специалист по проблемите на тероризма. Министерството на образованието ще бъде оглавено от Валерия Федели. Сформирани бяха две нови министерства – на териториалното единство и по делата на юга. Окончателното утвърждаване на кабинета трябва премине през гласуване в двете камари на парламента, което може да стане във вторник или сряда. В този случай то е по-скоро формалност, тъй като Джентилони се убеди в подкрепата на парламентарното мнозинство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа