X
 
 

Онкоболен е причината за повишената радиация в руския влак?

739 0
photo of Онкоболен е причината за повишената радиация в руския влак?
Снимка: Getty Images/Guliver
Онкоболен може да е причината за повишеното ниво на радиация в един от вагоните на руски влак, пътувал от Берлин за Москва. Това съобщи Интерфакс, като цитира свой неназован източник. 

По-рано руската телевизия РЕН показа репортаж за "ядрения влак", пристигащ от Берлин в Москва, предаде БГНЕС. -0:00 В един от вагоните на композицията били отчетени повишени нива на радиация.

Русия потвърди освобождаването на радиоактивни изотопи при взрива, убил петима учени

Русия съобщи, че радиоактивни изотопи са освободени при неотдавнашна авария на тестова площадка за арктически ракети. Това предизвика о...

От репортажа се вижда, че влакът е посрещнат на Белоруската гара в Москва от специалисти по безопасност на населението, които носят портативна химическа лаборатория и са подпомагани от полицейски патрули.

По-рано в руски медии беше публикувана информация, че граничните власти на Русия са засекли неколкократно повишение на нормалния радиационен фон във влака. Службата за извънредни ситуации провери дали наистина във вагоните се отчита радиация.

Според официалното изявление на властите, няма данни за радиоактивност на композицията и населението не е изложено на никаква опасност.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители