X
 
 

ООН прие резолюция на Русия за контрола над въоръженията

910 0
ООН прие резолюция на Русия за контрола над въоръженията
Снимка: Getty images/Guliver
Генералната асамблея на ООН прие внесената от Русия резолюция за укрепване на системата от договори, свързани с контрола над въоръженията, съобщава РИА Новости.

Резолюцията е озаглавена „Укрепване и развитие на системите от договори и споразумения по контрола над въоръженията, разоръжаването и неразпространението”. В нея се призовават всички държави-участнички в съответните документи да изпълнят в пълен обем вписаните в тях условия.

Китай: Действията на САЩ подкопават международната система за контрол на оръжията

Чрез своите действия и външна политика САЩ подкопават сегашната система на международен контрол върху оръжията. Това предупреди заместн...

Подчертава се, че това ще подпомогне глобалната стабилност и международната сигурност.

Авторите на резолюцията настояват генералният секретар на ООН да продължи да съдейства за запазването целостта на такива договори и да поощрява разработването на допълнителни мерки от страна на държавите, които ще доведат до подписването на нови споразумения от подобен характер.

Внасянето на резолюцията от страна на Русия стана на фона на излизането на САЩ от руско-американския Договор за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег и проведените изпитания със забранени от същия документ ракети.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители