Още една жертва в Киев

28388
Още една жертва в Киев

Роман Сеник, един от опозиционните активисти, прострелян в белите дробове при сблъсъците в Киев, е починал в украинска болница. Това съобщи Франс прес. 

Според официалните данните това е шестата жертва на сблъсъците в Киев. Протестиращи обаче твърдят, че броят на безследно изчезналите активисти расте. Твърди се, че спецчастите Беркут имат практика да отвличат и елиминират неудобните лица.

Убиха полицай в Киев

27-годишен полицай е бил убит в Киев, съобщи МВР на Украйна. Тялото на мъжа е било открито с огнестрелна рана в главата в квартал &bdqu...

Междувременно напрежението в центъра на Украйна остава сериозно. Протестната вълна се пренесе и във вътрешността на страната. Демонстрации има в Киевска, Житомирска, Хмелницка, Ривненска, Тернополска, Черновицка, Ивано-Франковска и Лвовска области.

Там представители на опозиционни движения и активисти са окупирали административните сгради на властта. От вътрешното министерство на Украйна твърдят, че протестиращите държат двама от служителите на МВР като заложници.

"Двама от полицаите, които бяха задържани от охраната на протестите в петък вечерта, продължават да се държат в сградата на градската администрация. През цялата нощ продължиха преговорите на полицията с няколко опозиционни депутати, но те не успяха да повлияят върху лидерите на групировките, които контролират градската администрация", се посочва в съобщението на украинското МВР.

От министерството апелират към демонстрантите да освободят служителите на реда, за да бъдат прегледани от лекар, ако има нужда, и да се върнат при семействата си.

Литва ще предостави безплатна медицинска помощ за пострадали в протестите в Украйна

Литва съобщи, че ще осигури безплатна медицинска помощ на украинците, пострадали при ожесточените протести в Киев в знак на подкрепа ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа