Още този месец Турция и Русия ще обсъждат зона за свободна търговия

1761
Още този месец Турция и Русия ще обсъждат зона за свободна търговия
Снимка: Getty Images/Guliver

Първите двустранни контакти между Русия и Турция ще се състоят още през юли, като една от основните теми на обсъждане ще бъде тази за създаване на зона за свободна търговия. Това заяви турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи в кулоарите на срещата на икономическите министри от Г-20, предаде БГНЕС. По-рано той разговаря с първия заместник-министър по икономическото развитие на Русия Алексей Лихачев.

„Скоро, още през този месец. Ние ще обсъдим всички въпроси“, заяви той в отговор на въпрос. Министърът добави също така, че двете държави ще започнат обсъждането на споразумение за създаването на зона за свободна търговия между Русия и Турция.

Турция може да разреши на Русия да използва базата "Инджирлик"

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу не изключва Анкара да разреши на Русия да използва авиобазата „Инджирлик” за оп...

Зейбекчи заяви, че министрите на енергетиката от двете държави се очаква да проведат и двустранна среща във връзка с проекта „Турски поток“. Освен тях разговори в скоро време трябва да има и между министрите на финансите, туризма и селското стопанство.

„Ние не можем да стигнем до резултати толкова бързо. Но преговорите отидоха в положителна посока. Ние ще продължим да преговаряме, ще продължим да провеждаме срещи“, посочи още Зейбекчи.

От своя страна руският заместник-министър Лихачев посочи, че по време на днешния му разговор с турския представител е била обсъдена пътна карта за близкото бъдеще между Москва и Анкара. „Ние преговаряхме по общи въпроси, обсъдихме пътна карта, но не в дългосрочна, а в съвсем близка перспектива“, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа