ОССЕ загубила контакт с втора група наблюдатели, сред които и българи, близо до Донецк

16543
ОССЕ загубила контакт с втора група наблюдатели, сред които и българи, близо до Донецк
Снимка: Gettyimages

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа съобщи, че е загубила контакт с втора група наблюдатели близо до източния украински град Донецк, в която има двама българи, предаде БГНЕС.

"По обяд днес Специалната наблюдателна мисия на ОССЕ в Украйна загуби контакт с някои членове на базиран в Донецк екип. Той бил западно от Донецк на път за Днепропетровск, когато беше загубен контактът", съобщи ОССЕ в комюнике.

"Екипът се състои от 11 международни членове на Специалната наблюдателна мисия, пътуващи с три коли. Наблюдателите бяха спрени на пътно преграждение в Маринка", уточни организацията. Тя допълни, че в екипа имало двама българи, един австриец, един холандец, един финландец, един италианец, един норвежец, един поляк, един руснак, един словак и един американец.

"Продължаваме нашите усилия и използваме контактите си на място. Украинското правителство и местните власти бяха информирани за положението", се казва още в комюникето. Вчера ОССЕ съобщи, че е загубила контакт с първа група от четирима наблюдатели, състояща се от датчанин, естонец, турчин и швейцарец. Представител на организацията уточни, че те били задържани на пропускателен пункт в Източна Украйна 40 минути преди загубата на контакта с тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа