Отново протести срещу гей браковете в Париж

14197
Отново протести срещу гей браковете в Париж
Снимка: Thinkstock

Противниците на еднополовите бракове или на "теорията на пола", както се твърди - преподавана в училищата, защитници на традиционалисткия възглед за семейството ... Такива бяха мнозинството хора, излезли по улиците във Франция в неделя. Демонстрацията бе знак за възраждащата се сила на консерватизма, пише АФП.

Дошли в Париж, за да защитят "семейството и децата", протестиращите минаха шест километра в центъра на столицата. Организаторите (под името Manif pour tous) заявиха, че хората са 500 хиляди души, полицията от своя страна съобщи числото 80 хиляди.

В Лион, третият град във Франция, те бяха 20 хил., според полицията, и два пъти повече, според организаторите. Демонстрации бяха предвидени и в Мадрид и Варшава, в страни със силна католическа традиция (Испания, Полша, бел. ред.).

В Париж цели семейства вървяха заедно с момичета с бели бонета (по време на революцията – емблема на свободата и републиката ), няколко депутати от консервативната десница, свещеници като Филип Блин – падрето, който вижда "ярост срещу семейството".

За Абдел и Саид Ахмед, двама бащи на семейства от алжир, които казват, че споделят "общи ценности" с католическите демонстранти, "семейството трябва да дава сексуално образование, не правителството".

Демонстрацията преминаваше сред френски трикольори и възгласи като: "Оланд, твоят закон (за еднополовите бракове) не го искаме!".

През цялата седмица нова полемика избухна около слуховете, че се насърчават децата в училище да отхвърлят тяхната сексуална идентичност, и дори, че имат уроци по сексуално самозадоволяване.

Този слух, който се оказа без никакви основания, но привлече вниманието, особено сред мюсюлманите, които се включиха в тона на вдъхновените крайнодесни групи с католическа насоченост, които обвиняват правителството, че се опитва да наложи "теорията на пола", което се тълкува като отричане на сексуалното различие и насърчаването на хомосексуалността.

Първият секретар на Социалистическата партия, Арлем Дезир (Harlem Désir), осъди "манипулациите и лъжите, върху които част от реакционерите опитват да заздравят противопоставянето срещу политиката на правителството, с безотговорната подкрепа на няколко парламентаристи от "Съюза за народно движение" (основната партия на консервативната десница, сега в опозиция на социалистите, бел.ред.).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа