Папа Франциск зове да се върнем към човешките ценности

4456
Папа Франциск зове да се върнем към човешките ценности
Снимка: Getty Images/Guliver

Папа Франциск призова за завръщане към основните човешки ценности на тези, които са „опиянени“ от материалното и повърхностното в своята традиционна коледна литургия, предаде БГНЕС.

В своята реч главата на римокатолическата църква каза от базиликата „Свети Петър“, че Коледата е времето „отново да открием кои сме всъщност“. Той призова също всички да позволят на простотата на детето Иисус, родено в бедност в ясла, независимо от своята божественост, да изпълни духа им и да вдъхнови техния живот.

Повече вяра на Коледа

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отслужи Света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала „Св. Алек...

„В общество, което толкова често е опиянено от консумация и хедонизъм, богатства и разточителност, външен вид и нарцисизъм, това дете ни призовава да се държим трезво, с други думи по начин, който е прост, балансиран, съдържателен, способни да видим и да направим това, което е съществено важно“, каза той в своята проповед.

Службата за близо 10 000 души в базиликата „Свети Петър“ започна с дълго песнопение на латински, известно като Календа, с което се обявява рождението на Христос.

Мерките за сигурност бяха на по-високо от обичайното си ниво като много полицаи правеха проверки на различни места във Ватикана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com