Планиран е терористичен атентат в европейска столица до Нова година, разкриха от Австрия

5264
Планиран е терористичен атентат в европейска столица до Нова година, разкриха от Австрия
Снимка: Gettyimages.com

Полицията във Виена съобщи за възможна джихадистка атака в някоя европейска столица преди Нова година, съобщи Ройтерс. Информацията е от „приятелски” служби за сигурност.

„Имена на няколко предполагаеми ислямисти са споменати, които са проверени, като разследванията засега не са довели до конкретни резултати”, гласи комюнике на полицията в австрийската столица, цитиран от БГНЕС.

„В дните преди Коледа предупреждение от приятелски служби за сигурност беше изпратено до много европейски столици, като в него се твърди, че е възможна атака с експлозиви и стрелба на места с много хора между Коледа и Нова година”, казва се още в изявлението.

Австрийската полиция призовава гражданите на страната за разбиране на необходимостта от по-строги мерки за сигурност. Те включват видеонаблюдение на места с голям човекопоток, по специално на празнични събития. Органите на реда ще осъществят и засилени проверки за самоличност, както и на вещи, които могат да съдържат експлозиви като чанти и дори рамки на велосипеди.

Говорител на германското вътрешно министерство, потърсен за коментар от Ройтерс, заяви, че не може да коментира отделни ситуации, по които може да се работи.

Вчера властите в Босна и Херцеговина информираха, че задържаните през седмицата 11 души по подозрения във връзки с „Ислямска държава” са планирали мащабен кървав атентат в Сараево на 31 декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа