Появи се опозиция на "жълтите жилетки"

1924
Появи се опозиция на "жълтите жилетки"
Снимка: Getty Images/Guliver

Демонстрация на ново обществено движение - "червени шалчета", което се обяви против методите на "жълтите жилетки" събра 10 500 души в Париж, предаде БГНЕС.

Де факто демонстрацията подкрепи френското правителство, като повече от 27 000 французи са заявили подкрепата си за новото движение в полза на стабилността в страната и обществото чрез Facebook, предаде БГНЕС.

Българските жълти жилетки поставиха ултиматум на парламента

Ако парламентът не приеме предлаганата отсрочка с 6 месеца за влизането в сила на т. нар. закон за горивата (Закон за административното...

Над колоната, преминаваща през източната част на Париж от Националния площад до Площада на Републиката, беше издигнат лозунгът "Спрете насилието в страната!" и се развяваха флаговете на Франция и Европейския съюз. Някои протестиращите се появиха в наметала с надписи "Обичам нашата Република", закупени от организаторите чрез интернет. Много от участниците носеха червени дрехи - якета, шапки, шалове.

За разлика от парижките акции на "жълтите жилетки", в които участват най-вече млади мъже, "червените шалчета" бяха представени от хора в средна и по-висока възраст. По време на марша протестиращите многократно изпяха националния химн. Те скандираха: "Искаме демокрация!" и "Да – на демокрацията, не – на революцията!".

"Нашата проява е призив към мълчаливото мнозинство, към онези хора, които са принудени да се крият в домовете си всяка събота поради случващото се в страната," каза за радио "Франс енфо" инициаторът на движението Лоран Сулие - инженер от Тулуза. Неговият заместник Тео Пулар подчерта в интервю за телевизионния канал "Бе Еф Ем", че акцията е насочена към "защита на републиканските ценности и институции в страната, които са атакувани вече два месеца".

"И не толкова от "жълтите жилетки", а от екстремистите от крайно десните и крайно левите групи", отбеляза той. В същото време Пулар призова френските граждани да "поддържат единен диалог", а самите "жълти жилетки" да "напуснат улиците и да се присъединят към обсъждането на проблемите".

"Жълтите жилетки" отново са по улиците на Франция

"Жълтите жилетки" във Франция се мобилизираха и отново излязоха на протест по френските улици. Демонстрантите продължават да показ...

"Страната се нуждае от мир. Време е да се сложи край на проявите на насилие при демонстрациите на" жълтите жилетки ", които сме принудени да гледаме всяка събота", каза Силвен Меяр, депутат от управляващата Републиканска партия.

На площад на Бастилията, където приключи проявата, "жълти жилетки“ се събраха на високото стълбище, водещо към сградата на Операта. Те всячески оскърбяваха демонстрантите от редиците на "червените шалчета", но полицейските сили успяха да предотвратят сблъсъка на представители на двата лагера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа