Появи се първото предположение за нов премиер на Русия

2185
Появи се първото предположение за нов премиер на Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

На сайтът на Кремъл се съобщава, че на 14 януари Владимир Путин се е срещнал с Алексей Кудрин, който оглавява Сметната палата. Следващата среща, съгласно сайта на Кремъл е била на Путин с Медведев. Тази последователност дава повод да се мисли, че Алексей Кудрин може да стане следващият министър предстедател на Русия, макар да няма никакви други потвърждения за това, пише Медуза.ио.

През ноември 1991 година Кудрин става заместник-председател на Комитета за икономическо развитие на Санкт Петербург, като отговаря за инвестиционната политика. През август 1992 година е избран за председател на Главното финансово управление при кметство Санкт Петербург (впоследствие преименувано на Финансов комитет). През 1993 година, по време на кмета Анатолий Собчак е избран за негов първи заместник, член на градската управа и за председател на Комитета по икономика и финанси към Петербургското кметство, където работи заедно с Владимир Путин.

Руското правителство подаде оставка

Руското правителство подаде оставка, предаде Медуза.ио.  Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев смята за пр...

През август 1996 година е назначен за заместник-ръководител на Администрацията на президента на Руската федерация (РФ) и за началник на Главното контролно управление на президента на РФ.

През март 1997 година е назначен за първи заместник на министъра на финансите на РФ Анатолий Чубайс. През януари 1999 година е избран за първи заместник-председател на управата на РАО „Единна енергийна система на Русия“. През юни 1999 година става първи заместник-министър на финансите на Русия. На 18 май 2000 година по предложение на Владимир Путин е избран за вицепремиер – министър на финансите и оттогава е несменяем министър на финансите на Русия. Вицепремиер е до 9 март 2004 година и след 24 септември 2007 година, съвместявайки длъжността министър на финансите.

Междувременно изследователския център към портала Superjob.ru проведе анкета за оставката на руското правителство. Според резултатите 54% от респондентите се отнасят положително към оставката, 25% я приемат неутрално, а 5% отрицателно. 16% от анкетираните са се затруднили да дадат оценка, съобщи Интефакс.

Припомняме, че днес, 15 януари правителството на Русия подаде оставка. Руският президент Владимир Путин обяви и бъдещи промени в Конститутицята. Какви точно са те може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа