Порошенко поиска оръжие преди срещата си с Кери

15705
Порошенко поиска оръжие преди срещата си с Кери
Снимка: Gettyimages

Преди срещата си с американския държавен секретар Джон Кери, украинският президент Петро Порошенко отправи нов призив към Запада за доставки на оръжия, които да помогнат на правителствените сили в борбата срещу проруските бунтовници, предаде радио Voice of America.

До момента администрацията на Обама доставя само нелетална помощ за украинската армия, но американски чиновници в последно време заявяват, че са склонни да обмислят предоставянето на оръжия, с цел по-бързото постигане на край на конфликта.

Порошенко: САЩ със сигурност ще ни изпратят оръжие

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че "няма съмнение", че САЩ ще подкрепят страната с оръжия, след като Вашингтон намекна, ...

Преди срещата си с Кери, украинският президент каза пред германското издание Die Welt, че скорошната ескалация на конфликта трябва да тласне НАТО към увеличаване на помощта за Украйна, включително съвременни оръжия. „Все още се нуждаем от много военна, техническа и експертна подкрепа, за да подобрим боеспособността на армията в отбраната срещу руската агресия“, каза Порошенко.

В сряда номинираният от Белия дом за министър на отбраната изрази колеблива подкрепа за предоставянето на летална военна помощ в Киев в борбата му срещу проруските сепаратисти. Аштън Картър направи коментара си по време на изслушване в Сената, след като сенаторът републиканец Джон Маккейн го запита дали според него САЩ трябва да изпратят оръжия в Украйна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа