X
 
 

Посещението на Зеленски в Оман обърка американското разузнаване

2721 1
Посещението на Зеленски в Оман обърка американското разузнаване
Снимка: Getty Images/Guliver
Посещението на президента на Украйна Владимир Зеленски в Оман е озадачило Съединените щати(САЩ), съобщава сайтът на партия „Европейска солидарност”.

Според украинския дипломат Константин Елисеев, държавният секретар Майк Помпео се е обадил на Зеленски, за да разбере причината за тази визита, предвид влошаването на ситуацията със сигурността в региона и тежкото заболяване на починалия наскоро султан на Оман.

Зеленски: Украйна очаква обезщетение и наказания за иранците, свалили самолета

Украинският президент Владимир Зеленски поиска наказание за виновниците и изплащане на обезщетение от страна на Иран, който призна, че ...

В делегацията е имало само двама души – Зеленски и неговият съветник Ермак. Посланик не е бил включен.

Според Елисеев, държавният глава трябва да даде обяснение, с какви средства е платено пътуването, кой го е охранявал, каква е сумата на чартърния полет, с който се е върнал, с кого се е срещал и т.н.

Зеленски посети Оман в началото на януари. По първоначална информация той е бил там със семейството си на почивка, но по-късно пресслужбата на президентството съобщава, че държавният глава води преговори с местни чиновници.

Зеленски прекрати посещението си в Оман на 8 януари и се върна в Киев заради катастрофата с украинския самолет в Техеран, в която загинаха 176 човека.

Зеленски поиска доказателства по версия за ударения в Иран самолет

Версията, че катастрофиралият в Иран украински самолет Boeing 737 е бил ударен с ракета, не се изключва, но не е потвърдена. Това комен...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители