При последните руски атаки: Трима убити и щети в 9 украински региона (СНИМКИ)

917
При последните руски атаки: Трима убити и щети в 9 украински региона (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

През последните 24 часа руските сили са извършили нападения в 9 украински региона, при които са загинали трима цивилни, според съобщения на местните власти.

13 души са били ранени в резултат на удари по Донецка, Херсонска, Харковска, Киевска, Днепропетровска, Николаевска, Сумска, Запорожка и Луганска област в източната, южната и северната част на Украйна.

През последното денонощие руските сили са убили двама цивилни в Бахмут и един в Торске и са ранили четирима души в Бахмут, съобщи на 19 декември губернаторът на Донецка област Павло Кириленко. Москва е нанесла удари по осем населени места в региона, като е повредила три къщи и една административна сграда, добави той.

По данни на областния управител Ярослав Янушевич - руските войски са нанесли 69 удара по Херсонска област с артилерия, зенитни оръдия, минохвъргачки и танкове, като са ранени шестима души. При нападенията са нанесени щети на учебно заведение, хотел, частни и жилищни сгради в жилищни райони на град Херсон.

11-те олигарси на Путин, които ЕС отказва да санкционира

Следобед на 24 февруари 2022 г. – няколко часа след началото на руската инвазия в Украйна, Владимир Путин привиква над 37 мъже в ...

На снимки, публикувани от Кирило Тимошенко - заместник-ръководител на канцеларията на президента Зеленски - се вижда сградата на държавната администрация в Херсонска област, която отново беше атакувана от руските сили на 19 декември. Тя се намира в центъра на освободения от украинците град.

През нощта Русия също така изстреля най-малко 35 произведени в Иран дронове камикадзе срещу Украйна, 30 от които бяха свалени, по данни на Военновъздушните сили. В резултат на нападението са нанесени щети на инфраструктура и жилища, а двама души са ранени в Киевска област, написа в "Телеграм" областният управител Олексий Кулеба.

През изминалото денонощие Русия е обстрелвала населени места в Харковска област в близост до украинско-руската граница, като най-много е пострадал Купянският район, според областния управител Олег Синехубов. При нападенията е ранен фелдшер, който е бил на служба в село Кившаривка, и са нанесени щети на къща и селскостопански постройки в Дворична, каза Синехубов, цитиран от Kyiv Independent.

През нощта на 19 декември Русия атакува Днепропетровска област с произведени в Иран дронове камикадзе, тежка артилерия и ракетни установки за залпов огън "Град", съобщи губернаторът Валентин Резниченко. Няма жертви, но ударите са нанесли щети на повече от 30 къщи и стопански сгради, автомобили, газопровод, няколко електропровода, три училища и административна сграда.

Лукашенко се престори на болен, за да отклони визитата на Путин. Кремъл не повярва, според медии

Беларуският президент Александър Лукашенко се престори на болен от грип в опит да избегне посещението в Минск на руския диктатор Владим...

Запорожката областна администрация съобщи, че под руски обстрел е попаднала гражданска инфраструктура в 15 населени места в региона. Местните власти са получили 12 съобщения за нанесени щети на домакинствата и инфраструктурни обекти вследствие на руски атаки. Администрацията не е предоставила информация за пострадали.

Община Очаков в Николаевска област - на брега на Черно море, е била поразена с няколко ракетни системи, обяви областният управител Вилталий Ким. Не се съобщава за жертви.

На 18 декември руските сили нанесоха удари по две общини в Сумска област, в близост до руско-украинската граница, като ги поразиха 26 пъти с минохвъргачки и самоходни оръдия. Това съобщи областният управител Дмитрий Живицки. Тази сутрин войниците на Путин са атакували и друга община в региона, няма пострадали.

По данни на областната администрация - Русия е атакувала и шест населени места в Луганска област. Там няма информация за жертви и нанесени щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Газ като наркотици": Как Молдова може за една нощ да свали Путиновия режим в Приднестровието

Часов Яр ще стане изходен пункт за руската офанзива срещу Константиновка: Украински военен

Чехия установи: Руски агенти са взривили оръжейните складове във Врбетице през 2014 г.

Първият министър на Шотландия подава оставка

Нивото на река Ишим в Тюменска област достигна исторически максимум (СНИМКИ+ВИДЕО)

Въоръжено нападение в Русия: Убити и ранени полицаи (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа