Протести в Полша за защита на свободата

4023
Протести в Полша за защита на свободата

Хиляди хора излязоха по улиците на Варшава и в още тридесетина града на страната, за да защитят отново свободата, която според тях консерваторите на Ярослав Качински заплашват, предаде АФП.

Ние не сме революционери. Революционерите разрушават реда, революционерите се опитват да наложат със сила свой ред. Ние искаме да съхраним нашата демокрация и нашата свобода, заяви Матеуш Кижовски, основател на Комитета за защита на демокрацията – гражданско движение, което се противопоставя на политиката на Партията Право и справедливост на Качински.

В Полша събират подписи за референдум против мигрантите

Полската партия „Кукиз-15“ е започнала подписка за провеждане на референдум срещу приемането на мигранти в страната, предад...

Във Варшава демонстрантите се събраха пред сградата, където се намира кабинетът на премиера Беата Шидло, след което преминаха пред президентския дворец.

 

Те развяваха полското и европейското знаме и носеха лозунги: „Не на путинизацията, не на полицейския контрол, не на комунизма!“,, „Качински, върви в Унгария!“ и др.

Комитетът за защита на демокрацията организира протести и в още 36 града на Полша. Демонстрациите са в отговор на поредица закони и стъпки на консерваторите, засягащи Конституционния съд, публичните медии и други демократични институции, което разтревожи обществеността в Полша и в Европейския съюз.

Европейският парламент решава за Полша

На февруарската сесия на Европейския парламент (ЕП) няма да бъде приета резолюция относно законодателните промени в Полша. Такива са до...

Европейската комисия започна процедура за проверка на ситуацията в Полша, а Европейският парламент дебатира по темата през седмицата в Страсбург.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа