Путин е наредил да се промени външнополитическата концепция на Русия

16183
Путин е наредил да се промени външнополитическата концепция на Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Руският първи дипломат Сергей Лавров съобщи пред експерти в сферата на външната политика, че по поръчение на президента Владимир Путин, ведомството, ръководено от него, е започнало да работи върху промяна на външнополитическата концепция на Русия. Това предаде БНР.

Изказването идва на фона на друго изявление на Лавров от преди седмици, че е време политиката на „сдържане“ на Русия да отиде в архива и че редица държави от НАТО и ЕС раздуват мита за „руската заплаха“. В последно време изказванията на официални представители на Москва, показват че тя се възприема като жертва на русофобска пропаганда, която се води срещу нея от САЩ и Запада.

За какво му трябва на Путин Национална гвардия?

В руската преса новината за създаването на Национална гвардия от президента Путин на базата на вече съществуващите вътрешни войски стан...

В същото време премиерът Дмитрий Медведев завърши обиколката си в Армения и Азербайджан в опит да се успокои обстановка в размирния регион. Според него има много сили, които внимателно анализират последствията от нагорно-карабахския конфликт и влиянието му върху ситуацията както в Близкия изток така и в Русия и обратното влияние на тези процеси върху тях. Това каза премиерът Медведев в интервю за една от централните електронни медии, не изключвайки възможността в разпалването на конфликта между Нагорни Карабах и Азербайджан да има и участие и Турция.

Според Медведев изявленията на Турция не могат да не предизвикат загриженост. Той допълни, че вместо Анкара да успокои обстановката и да призове участниците в конфликта да се върнат на масата на преговорите, тя е дала ясни и категорични послания в подкрепа на една от страните – Азербайджан. Руските медии припомнят изказванията на премиера и президента на Турция - Ахмет Давутоглу и Реджеп Ердоган, които в разгара на конфликта обявиха подкрепата на Анкара за Баку, казвайки че "Турция е готова да подкрепи своя съюзник до пълното освобождение на Нагорни Карабах".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com